• 1
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • 57
  • 198
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
sympathetic - напреднал
Съвет от неразбиращ... Захраването пробва ли го дали е добре филтрирано осцилации това онова? Сондата на скопа беше споменал, че е някаква измислена? Какво мериш така :? При проектирането на платката не се разполага кое където дойде и както го измислиш... отскоци имало колко волта са???
вместо ИГБ-та /за проба само / ползвам мосфети
Смени ли ги след
чух приятен звук на /сварка
:lol:
nikolaytatarov - специалист
andro440 написа:
някой би ли споделил,дали е нормална осцилограмата в изходите на Тл 494,никой ли не работи с тази схема?
Прикачен файл:
Picture 021.jpg
тази осцилограма не ти е добре,но провери си първо сондите на осцилоскопа и тогава търси грешки
andro440 - майстор
nikolaytatarov написа:
andro440 написа:
някой би ли споделил,дали е нормална осцилограмата в изходите на Тл 494,никой ли не работи с тази схема?
Прикачен файл:
Picture 021.jpg
тази осцилограма не ти е добре,но провери си първо сондите на осцилоскопа и тогава търси грешки
осцилограмите са отчетени със сонда /10:1 /, фабрична сонда/ взех на заем от познат !тези пикове в импулса ,след оптроните ,не се наблюдават! и според мен ,те не могат да отпушат транзистора -фатално /такова ми е разсъждението към момента ,може и да греша / ще направя опит с друга ТЛ-ка и ще изследвам . важен момент в схемата ,която правя е /шунта/и четох в няколко руски форума ,че в моста на лисов ,не бива да се заменя с токов траф на първичната на силовия /имах някаква идея да заменя шунта с датчик на хол ,но успях да си направя подходящ/100 А на 100 Мв/ от /нержавейка/,както казват братушките . за сега само експериментирам ,без да бързам .пределно ми е ясно,че ще има жертви -но на мен това не ми пука -по важен е момента ,когато настъпи удовлетворението !
Благодаря ти /nikolaytatarov/,за мнението и че посъживихме темата =D>
И аз да посъживя малко темата с нещо завършено
Изображение
и последното пред завършване
Изображение
Изображение
Изображение
ПП.Само не се пресмиваите на изходния дросел,временен е поради липсата на друг ,предстои да го меня .
sympathetic - напреднал
=D> :supz: Сподели малко и подробности по проекта :)
Това е по схемата на кондербаласта ,има я страници по назад,това последното е полумост 130А работи добре,прилично ПВ.А другия инвертор е помалък,пълен мост с по малко ПВ но 160А, радиаторите са от процесори,трансформаторите са Е70.
pansim - майстор
Защо ли ми е толкова позната конструкцията :partyman: :) :supz:
andro440 - майстор
Никой ли няма , да пусне осцилограма ,какво се случва на първичната на силовия траф ,,с товар и без такъв ,независимо от схемата .или да сподели нещо за фразата /методическа грешка на измерването/ Да взема да пусна една тема за начинаещи -може би ,там ще има по голямо участие... и ..по ,оживена дискусия :cool: знаещите не казват нищо.

към колегата Пансим -налага ли се , да ползвам /транзили -/в моста на лисов,вкл в емитер колектор на Игбт-а?
pansim - майстор
Не. Там са излишни.
До тук нещата са ти добре. Давай нататък

Сетих се нещо, поставил ли си снубера директно на първичната 100 ома и 1нф на 630волта????
Освен това е задължително поставянето на кондензатор МАКСИМАЛНО близо до изводите на транзисторите на 300волта
Стойноста не е критична между 330нф и 1 мкф на не по - малко от 630 волта. Желателно да е качествен полипропиленов тип. В краен случай може два или три в паралел полиестерни с обща стойност не повече от 1мкф
Последна промяна от pansim_old на чет авг 08, 2013 2:57 pm, променено общо 1 път.
8180 - майстор
ЗАЩО ми се струва, че някои тук прекалиха с меренето на ...?
Следващата ми намеса ще е по-лична.
  • 1
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • 57
  • 198

Тема "Изработка на инверторен електрожен" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: