• 1
  • 54
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • 115
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
gigantor - помощник
за ксенона не знам, но искам да питам дали някой е опитвал с луминсцентните икономайзерки . Спокойно може да се съберът в кутията на лектора 4 бройки от по 20 вата и смятам че ще имат същия ефект ( естествено с съответните рефлектори)
търся френелова леща.......и монитор 14....
chavdata - напреднал
здр на всички аз реших да си продам видео стената защото само така стой в нас и събира прах мерака ми беше да видя и да докажа на някои хора че този проект е осъществяем и заради това се заех да го напрявя. От както съм го напражил съм изгледал наи мн 7 до 10 филма и да съм играл още 1-2 часа някоя игра и ми мина мерака :) това е : http://www.napravisam.bg/forum/viewtopi ... c&start=45 ако има заинтересовани да пишат slupe chavdata
chavdata_pz@abv.bg
Guilty - напреднал
здравейте имам 15'' монитор... и както знете една френелова леща неможе да г хване целия та за това се замислих дали няма да стане с 2 лещи? имам предвид едната да е по средата на матрицата а от втората да се отрежат краищата и се поставят в двата края на матрицата... чудя се дали ще се загуби ефекта на самата леща ако се отреже... надявам се да разберете какво искам да кажа.
rmanov - специалист
Мисля че на екрана ще се виждат едни ленти от наставянето на лещите,но ти пробвай и кажи как е.
Здравейте,

Някой знае ли от къде мога си купя проектор?
хора помагаите, субрах всичко само френелова леща не мога да открия никаде, дайте идеи моля...
Започнах проекта.

Лектор 01 роден 1983г .

Монитор Fujitsu Siemens /SCF Scaleo view C15-2/
много лесно се отваря и много лесно се махат слоевете.Киснене 14 часа.

Лампа Philips Master 400w/HPI-T plus 645/
Дросел и запалка пак Philips.

Днес ще започна да сглобявам кутия.

До момента като пари какво съм дал:

Проектор : без пари от училище.
Лампа дросел и запалка : 100 лв.
Монитор: 85 лв.
Вентилатори : 4бр. = 20 лв.
За кутията още незнам.
kikokiko - специалист
ossoljaz написа:
Започнах проекта.

Лектор 01 роден 1983г .

Монитор Fujitsu Siemens /SCF Scaleo view C15-2/
много лесно се отваря и много лесно се махат слоевете.Киснене 14 часа.

Лампа Philips Master 400w/HPI-T plus 645/
Дросел и запалка пак Philips.

Днес ще започна да сглобявам кутия.

До момента като пари какво съм дал:

Проектор : без пари от училище.
Лампа дросел и запалка : 100 лв.
Монитор: 85 лв.
Вентилатори : 4бр. = 20 лв.
За кутията още незнам.
Успех - очакваме снимки от крайния резултат

За охлаждане на лампата много добра работа върши оригиналния вентилатор на шарйбпроектора, но е малко шумен. Обикновен вентилатор за компютър не е достатъчен за охлаждане на лампата според мен.
Аз на матрицата съм сложил 3 броя вентилатори за компютър, а на лампата е оригиналния и един по-голям вентилатор за комп. - но е много слаб в сравнение с оригиналния, направо все едно го няма.
  • 1
  • 54
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • 115

Тема "Видео стена за 300лв възможно или не ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: