• 1
  • 54
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • 547
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
gorgidanchev - специалист
skartalovДай и ние да опитаме нещо по добро.ИЛИ ЩЕ КАРАМЕ НА АЗ МОГА....И НИКОЙ ДРУГ...Ако ме разбра помогни на нас ...незнаещите...братушките така правят...вервай ми \:D/
velsi - Почетен майстор
skartalov написа:
Такива работи съм правил с специализирани програми като:
Cut3D,Vcarve - www.vectric.com
Стават и с: ARTCAM и други такива.

Ти коя ползваш?
В Момента ArtCam
svetliopi44 - Чирак...
Ми и аз питах за моторите ама никой нищо не казва... :? :? :?
Пък ще ги поръчам а ако не вършат работа ... :lol: :lol: :lol:
velsi - Почетен майстор
Според мене ще вършат. В интерес на истината, в началото на тази тема, когато аз питах за моите мотори дали стават, също никой нищо не каза. :-D
svetliopi44 - Чирак...
Здраве и желание да има другото който е упорит ще намери правия път...
Велси това е супер дето си го направил ... :gott: :gott: :gott:
Mascar - специалист
То и аз пак да питам пак за моторите: 4,5 Nm са

В паралел работят на 6А, последователно на 3А/3,18 V съпротивлението на 1 намотка е 0.8 ома.

Velsi как мислиш -

На какво напрежение мога да ги пусна паралелно - около 30 V или около 45 V , щото ще поръчвам захранването, а после не мога да го върна?
velsi - Почетен майстор
Аз имам мотор, доста по-малък от твоите, на който пише 3,18 В и на 30В работи перфектно. Дори не загрява, защото на по-високо напрежение тока пада. По-нагоре не съм пробвал. Не искам да те подведа, но аз мисля, че 30 волта са достатъчни.
Iliev Labs - специалист
Браво velsi!
До днес бях скептик относно самоделката ти, но както казва shulio, дяволът не толкова черен!
Пусни го същото на алуминий, ако имаш възможност.
gorgidanchev - специалист
Мисля да поръчам тази платка.

Прикачен файл

.ДРАЙВ.18ЛВ..jpg
.ДРАЙВ.18ЛВ..jpg (83.42 KиБ) Видяна 3745 пъти
velsi - Почетен майстор
Тази платка е същата като моите, но всичко на една обща платка. Три драйвера и контролер. Цената на цялото това нещо е 144 лв. Ако си купиш частите и си ги налепиш на голи платки ще ти излезе наполовина. Аз дадох за части за четири броя контролери 59 лева. Голи платки от Дряново по 3,60. (4х3,60+59,10)/4=18,37лв за един драйвер. Готова платка контролер е 25 лв. Ако си я налепиш ти, много по малко. По нея няма почти нищо. Три релета и три транзистора. В крайна сметка парите са си твои, ти си решаваш за какво и как да ги похарчиш.
  • 1
  • 54
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • 547

Тема "CNC машина гравьор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: