• 1
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • 198
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
kle500 - специалист
Ето това сътворих тези дни.
Като навързах всички елементи пиковете около нулата изчезнаха. Схемата я пробвах на ниско напрежение 12В с автомобилна крушка за товар - работи нормално. Приготвил съм едни хубавци и една стабилна макаричка. Мисля вторичната да я направя от многожилен проводник / неемайлиран /, който да мушна в стъклолако тръба ф6мм.

Прикачен файл

traf.JPG

Прикачен файл

бу.JPG

Прикачен файл

бу1.JPG
andro440 - майстор
kle500 написа:
Ето това сътворих тези дни.
Като навързах всички елементи пиковете около нулата изчезнаха. Схемата я пробвах на ниско напрежение 12В с автомобилна крушка за товар - работи нормално. Приготвил съм едни хубавци и една стабилна макаричка. Мисля вторичната да я направя от многожилен проводник / неемайлиран /, който да мушна в стъклолако тръба ф6мм.
....

ех... де да можех да виждам ,както преди 10 години .......и аз с Смд-та щях да се заиграя !.много се радвам ,че си напреднал :) и твориш ,дано всичко тръгне без проблеми и да се похвалиш :wink:
andro440 - майстор
sympathetic написа:
pansim написа:
Ето нещо интересно, естествено на руски. Схема и платки.
Ако има желаещи може да спретнем една групова поръчка да ни ги направят в платкаджийница с метализирани отвори за двуслойката, 70 микрона мед, солдер маска примерно :)

Къде е тая / Платкаджийница /-искам да си поръчам платки но при условие -давам схема -размер на платка -и посочвам изходите и входовете къде да са ...давам и размер на платката -правят ли такива поръчки или трябва да им дам разработка ?
sympathetic - напреднал
Трябва да им дадеш разработка на pcb с някоя от програмите за чертане на платки и ти я правят както ти решиш - дебелина на платката, дебелина на пистите, бял печат, солдермаска и т.н.
Фирми правещи платки - колкото искаш.
andro440 - майстор
sympathetic написа:
Трябва да им дадеш разработка на pcb с някоя от програмите за чертане на платки и ти я правят както ти решиш - дебелина на платката, дебелина на пистите, бял печат, солдермаска и т.н.
Фирми правещи платки - колкото искаш.
така и аз мога ...с ютията ....за друго питах
andro440 - майстор
в крайна сметка успях да постигна това ,което исках ....щастлив съм ,че успях да зачервя товара и да го държа червен в продължение на 20 минути ........успях да си обясня ,как става настройката и как протича процеса в едно такова устройство -много съм щастлив ...макар и на ръба ,,,/латра ми е за по малка консумация/ ....експеримента ме накара да вярвам ,че мога да запусна устройството . благодаря на всички ,които ми помагаха ...вече може да ме приемете ,като млад специалист и да ми позволите да давам съвети .... :cool: ето и постановката .
Прикачен файл:
Снимка0511_002.jpg
Снимка0511_002.jpg (37.1 KиБ) Видяна 3774 пъти
Прикачен файл:
Снимка0511_001.jpg
Прикачен файл:
Снимка0509_002.jpg
pansim - майстор
Сега остава да видим и заваръчен шев :partyman:
kle500 - специалист
След няколко дневна борба / през следобедния сън на бебето, което гледам :) / , потрошени пръсти и една макара
постигнах следния резултат. Проводник с диаметър ф2,4 мм вкаран в стъклолакотръба ф2,5 мм. Навивките се събраха плътно, може би ще импрегнирам само трансформатора...
Фоеверките по-късно....
ПП Три кондензатора 470мФ/400В за изправителя достатъчни ли са, че нямам място в кутията да вместя и четвъртия :?

Прикачен файл

бобини.JPG
  • 1
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • 198

Тема "Изработка на инверторен електрожен" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook: