• 1
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • 78
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
fox_vt - майстор
Е добре де то резистор с 0 ома ама за какво се слага след като и кабелите са с толкова съпротивление за същата площ.Или е с предпазна цел някаква :?

ппп сам разбрах за какво е.Фабрично се използва ако дадена платка може да се използва за две предназначение като при едното тям не трябва да има резистор а при другото трябва да има някаква стойност.Все едно като джъмпер.
hidrazin - майстор
Да, нещо такова. Използва се и когато имаш да кръстосаш две пътечки, пък не си заслужава да оскъпяваш продукцията с двустранна платка.
И то само заради 1-2 пресичания, които не можеш да избегнеш.
:partyman:
tv-servize - специалист
Във този случай се ползва за фус или на бг бушон.
hidrazin - майстор
В случая а и в други случаи не е правилно да се използва за башон/fuse.
Щото може да е последното нещо дето ще прекъсне на тая платка. :-D
Тока му на прекъсване не е нормиран. За тази цел си SMD башони със съответното обозначение.
Примерно:
Изображение
Balabanov - специалист
Здравейте колеги ще си правя осветление на гаража с ленти, гаража е с размер 4м на 6м възнамерявам да хвана на тавана 5бр. профила по 6 метра и в тях да сложа лентата съответно се получава 30м лента. Удачно ли е да я свържа на 220V, както повечето тук сте направили. Лошото е че при повечето колеги тук лентите за проби са 3, 4м а при мен ще е 30м и грешката ще излезе соленичка.

Някакви мнения идеи препоръки и т. н. по въпроса?
Благодаря предварително.

П. П. възнамерявам лентата да е топло бяла но не знам още каква :?
hidrazin - майстор
Ще си я свържеш на 230V през захранващ блок или блокове, съобразени с мощността на лентите.
Balabanov - специалист
Аз си мислех един грец, на греца 4бр. кондензатора за RP смущения, след греца един електролитен да изправи правия ток и последователно лентите.
Като го навържа ще замеря колко волта излизат и после ще преценя на колко части да е нацепена лентата, резистори няма да слагам в лентата си има.
Правилно ли се насочвам?
:roll:

П.П. Как може по крив кабел да върви прав ток а по прав кабел крив ток :lol:
hidrazin - майстор
Няма какво да "мериш" колко волта ще е след греца. То е ясно -смятай го за 330V.
Лентата ще трябва да я нарежеш на 26-27 парчета.
И какви смущения ще филтрираш с тези кондензатори по диодите? От къде ще ги вземеш?
Това с лентата и профилите на 230V хич не ми харесва.
При толкова много снадки и рязане има голяма вероятност да офазиш профилите.
Balabanov - специалист
А няма страшно, пускаме една нула на профилите, стъклен бушон на 2-3А след греца плюс заливане с топъл силикон на снадките и готово. Все още не знам от къде ще пазарувам ленти и какви да са за да свети силно, никога не съм си играл с LED ленти но от ел. техника зацепвам що годе.
С кондензаторите на греца се филтрират нежелани RP смущения по мрежата, които са често срещано явление в нашата бедна държава, а идеята им е по-дълго време да изкара лентата :lol:

Те тека те:
Изображение

Гледах из нета някъде около 30W на метър, съответно около 1,6A, демек ми трябва 2А или 2.5А ампера стъклен бушон на плюса.
Аз и друго да питам някакви дефекти по лентите след време, те ги дават с дълъг живот но все пак китайците ги правят?
lov - майстор
Само не с топъл силикон на високо напрежение. Тъй убаво пляка после че не е истина. То си има топъл силикон за тая работа ама този по магазините дето се намира не става.
  • 1
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • 78

Тема "Направи сам LED осветление" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: