• 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 63
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
stiv1961 - майстор
filmatoplo, не ти вярвам докато не видя снимки :-D Кво стана с тия, които синковеца щеше да ги пуска?
batkotony - специалист
filmatoplo написа:
:-D Това се разпространява като шап в село Кости ,тук в моя град брата каза че вече били към 50 :? ами сигурно :) .Аз като правих моето зеленчуково творение -сложих има няма 20 грама олио , или на вид колкото да чукна друг път в тигана 2-3 яйца. :) Той Валандарът си седи лъскав от дето го мазах с олио и зеленчуците с гъби не загарят .Аз сложих -тиквички ,патладжан ,бял и син лук ,зелена и червена пиперка,гъби печурки ,морков . :wink: Бърках ги с нормална решетъчна лъжица без да ме пари , но не стана манджата за 5 минути както някой казват , ами за половин час -дали огъня ми е бил слаб , или аз съм искал да стане по бавничко без да загори . :wink:
Филма,ослюнчих се бе,човек... :-D
Ама ще видите вие като ми дойде "къдравия"...(така ще се казва моят валандер поради специфичната форма,която има.Кръстник му е Стив! :-D
filmatoplo - майстор
Точно в момента нарязах зеленчуците и гъбите за втора серия -зеленчуков микс на Валандър :wink: нали е уикенд :drinkers: ще почакам малко да се изкисне патладжана да не гурчи и паля огъня -е ако съм в гората няма да чакам ,ама тук жената ми подсказва за готвенето :goodman: .
Тани - модератор
Някой беше казал , че една картина казвала повече отколкото 1000 думи :wink:
filmatoplo - майстор
:) Снимам де ,след малко е паленето на огъня.
stiv1961 - майстор
filmatoplo написа:
:-D Това се разпространява като шап в село Кости
Между другото докато си почивах стъкмих още един валандар за приятеля, който ми достави дисковете.Остана само да го изтъркам с теления диск и му го давам да го обгаря, обесмирисява и да го зарежда с там каквото има :) Нооо сега съм на тема Чорбаджийска лапаница с джолан и свински крачета
viewtopic.php?f=28&t=34582
Ако стане :? ще има снимки и там :-D

Прикачен файл

291020111501.jpg

Прикачен файл

291020111500.jpg
filmatoplo - майстор
:-D Голяма работа ще е -някой да подари Валандър на някое племе което живее в саваната като от -Боговете сигурно са полудели :wink: Давайте рецепти -че зеленчуци вече мога :? :partyman:
stiv1961 - майстор
filmatoplo написа:
Давайте рецепти -че зеленчуци вече мога :? :partyman:
Ами слагай мръвки.Каквито си поискаш, все едно ги печеш на барбекю.filmatoplo, я питай твоя приятел в офроуда има ли някой там с поцинкован валандар.Че ми се върти тая идея в главата.Тук в Ст.Загора намерих фирма, която поцинкова разни детайли, мисля да ги питам за цена.
bulhomes2 - майстор
Поцинкован ме съмнява, но калайдисан може би е по-удачно. Тия мисли ме навява това, че съм виждал калайдисване на казани, в които се готви. Можеш да опиташ като напалиш огън под някоя цинкова кофа.
filmatoplo - майстор
За цинк не става да се нагрява после , за калайдисване да -тигана на баба беше такъв :-D , аз ако реша мога да си го калайдисам .Ще го изтъркам до блясък с телена четка сложена на флекс , после ще го намажа с флюс за мек припой , нагрявам го и готово :wink: ще лъсне .Снощи снимах -ама тъпото качване на снимки , ще пробвам да видим .
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 63

Тема "Валандар/тиган или барбекю/" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: