• 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 45
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
MrMurdjo - майстор
Mach3
Но по принцип за визуализация това няма голямо значение. Аз исках да видя какви траектории на инструмента ще генерира например АртКам.
shulio - специалист
Прикачен файл:
domain.rar
(22.69 KиБ) Свален 391 пъти
преименувай го само на .тхт
Последна промяна от shulio на пон ное 28, 2011 11:39 am, променено общо 1 път.
velsi - Почетен майстор
Направи го RAR и го качи така.
MrMurdjo - майстор
И така се сваля.
Благодаря,
това ми изглежда да е ползван шрифт тип Таймс Роман.
С АртКам ли е правено?
Ще го пусна при сгода да се изгравира. Малко накъдрено ми се вижда от усредняването на контура, но на практика може и да не се забелязва на живо.
shulio - специалист
Шрифта е ариал най-обикновен. Фрезера е 60* 6мм
alien - специалист
от ляво на картинката е нормалния Г код генериран при обхождане на контур, на мен обаче ми трябва както е в дясно - кръгови или правоъгълни движения, да освобождава канал по широк от диаметъра на инструмента, ако може да се задават и настройки за тези колебливи движениа ще е супер, до колкото знам мастеркам може да генерира такъв код но ми е малко сложна
някой знае ли друга по-проста програма?

Прикачен файл

zz.jpg
zz.jpg (20.55 KиБ) Видяна 5980 пъти
MrMurdjo - майстор
Бях пуснал линк с видео за трохоидална траектория на фрезера в другата тема. Точно, което ти трябва.
CamBam, с който работя аз, го има като плъгин, но не съм го пробвал и не знам дали не иска лицензирана версия за да работи. Кода за рязане от видеото е правен с тази програма.
petko_sz - напреднал
Здравейте !
Следя темата ежедневно ,но не пиша - за да не се затлачва темата със плява.
Фрезичката ми тръгна - но още не е за снимки , като я приведа във приличен вид ще постна снимки. Кефя се и изобщо - заслужаваше си времето и строшените пари.
Това което искам да споделя и да остане като полезна информация за четящите темата след нас - е да не се подценява охлажането на крайните транзистори в драйверите и в частност. От една седмица - като ми остане време - реставрирам платката и и монтирам ПО-ГОЛЯМ РАДИАТОР И ВЕНТИЛАТОР за по-добро охлаждане. Гръмна единият от крайните транзистори (на Z оста - защото тя най много почива ,а в типа платка която аз ползвам CNC3axUP4A-LPT от Дряновските - не е предвидено ограничаване на тока в намотката на степера при липса на сигнал - стъпка ) тип IRFZ44 - от топлинен пробив - бях монтирал всеки един на отделно радиаторче със размер да кажем 20 на 30 мм. Явно съвсем недостатъчно !
В момента всички са монтирани на един общ голям радиатор - галванически разделени със силиконова подложка от общият потенциал на радиатора - и ги обдухва вентилатор 90 мм. Топлят но се надявам пак да не достигнат температура до пробив. Не мога да кажа точният разбер на радиатора - но се вижда от снимките - дължина 200 мм , височина 45 мм дълбочина 40 мм със стъпка м-у ламелите 8 мм. Изрязах го от един стар захранващ блок - така ,че не мога да Ви опътя къде и какви са цените на алуминиевите.
На трансформатора пише 615 VA но вероятно това не е експлоатационна мощност а в рещим на късо съединение , размера на трафа е дълбочина 40 мм , височина 90 мм и ширина 80 мм - тотал а не чисто на магнитопровода.
Искам да използвам случая и да благодаря сърдечно на всички любезни колеги от форума който ме консултираха и помагаха по ел и софтуеърните ми питанки.

пп: искам да подхвърля идеята - (абе има време - да узрее до пролетта) ... някога , някъде да направим събор ,нa форума и да се запознаем лично.

Прикачен файл

121611214734.JPG

Прикачен файл

121611214653.JPG

Прикачен файл

121611214637.JPG

Прикачен файл

121611214604.JPG
dobrinski - специалист
Поздравления, добре си се справил. Можеш ли да постнеш документацията на платката? Аз съм на първия етап - подготвяне на електрониката и за сега съм нарисувал платка по информацията на Велси. Все ми се искаше обаче да имам възможност да ползвам по мощни мотори.
alien - специалист
MrMurdjo написа:
Бях пуснал линк с видео за трохоидална траектория на фрезера в другата тема. Точно, което ти трябва.
CamBam, с който работя аз, го има като плъгин, но не съм го пробвал и не знам дали не иска лицензирана версия за да работи. Кода за рязане от видеото е правен с тази програма.
не можах да намеря излекувана версия или хапчета а само демо версия не ми върши работа защото след време няма да мога да правя промени когато се наложи
ако попаднеш на нещо излекувано свиркай
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 45

Тема "CNC софтуер" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: