• 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
NeoBoss - специалист
идеята е , че светещите тела във водата първо се покриват с водорасли. А това става много бързо лятото.
Ако искаш басейн това вече си е друго... въпрос на личен избор , аз лично съм заложил и на двете :partyman:
nv952 - майстор
NeoBoss написа:
въпрос на личен избор , аз лично съм заложил и на двете :partyman:
То и аз бих направил и двете,ама мястото за действие ми е ограничено и няма да мога да направя и двете....трябва да избера само 1 :axe:
пп За сега басейна надделява ...даже избрах един :-D
пп 2 ...Ей този бях харесал точно преди 1 месец :cool:
http://www.baseini.net/baseini/basein-azuro-300a
andreygg - напреднал
Прикачен файл:
Home (5).jpg
Да кажа как направих моето езерце. Изкопах дупка. След това сложих отгоре 4 пласта дебел найлон /от тези за парник - широки са по 8 метра/. Той държи водата, дори да има теч. Върху него сложих от мрежата за стиропор и фибран /върху която се маже/. Тя държи замазката да не се свлича по найлона. Върху мрежата направих около 2 пръста /3-4 см./ замазка от пясък и цимент 1:1. Изчаках 24 часа да стегне хубаво /оформи се като корито/. Изрязах излишния найлон. След това отгоре използвайки пясък и цимент 1:1 налепих плоски речни камъни. Основата на която закрепих помпата я направих от замазката. За целта изрязах едно 5 литрово шише от минерална вода и го използвах за кофраж. После пробих 2 дупки и монтирах помпата с два дюбела и 2 винта. Помпата я закупих от Брикаолажа и е 6 вата. В последствие разбрах, че стават помпи за аквариуми, които се продават в рибарските магазини.

Виждал съм и готови пластмасови корита около 100-тина лева струваха в Бриколажа и Практикера.

Дано съм бил полезен.
ivouz - специалист
Ето нещо лесно:

Прикачен файл

How-to-use-used-car-tires-to-make-garden-landscaping-water-fountain-step-by-step-DIY-tutorial-instructions-512x334.jpg
How-to-use-used-car-tires-to-make-garden-landscaping-water-fountain-step-by-step-DIY-tutorial-instructions-512x334.jpg (85.29 KиБ) Видяна 1296 пъти
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

Тема "Помощ за езеро с фонтан бетон или фолио" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: