• 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 78
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
evrokoma - специалист
Въздушният поток ще клони към нула защото ще използвам основа от енергоспестяваща лампа смятам да вградя 3 диода по 3W на общ охладител.Разполагам с няколко охладителя от суичове които са приблизително 3х3х1см смятам и да преработя малко драйвера на въпросната лампа така че да стане за ЛЕД защото на всички драйвери за 230в проблем е намирането на трафчето дано успея :?
edemy2001 - специалист
evrokoma написа:
Въздушният поток ще клони към нула защото ще използвам основа от енергоспестяваща лампа смятам да вградя 3 диода по 3W на общ охладител.Разполагам с няколко охладителя от суичове които са приблизително 3х3х1см смятам и да преработя малко драйвера на въпросната лампа така че да стане за ЛЕД защото на всички драйвери за 230в проблем е намирането на трафчето дано успея :?
В първия пост в темата показах едно тяло, което направих точно по този начин. Но след като един колега забрави на два пъти да спре лампата в тоалетната и светодиода е светил някъде около 7 - 8 часа, където беше монтиран, два пъти изгаря. Радиаторчето е с ф 20 мм и височина 10, като има 4 ребра. Светодиода е 3 вата. Извода е, че на един светодиод 3 ватов е нужен горе-долу по един такъв радиатор за който говориш.
hidrazin - майстор
Ееее... Цяла вечер ли ще я гледам тая ламба? :lol: Реши ли нещо за плафон?
:partyman:
dtmf - специалист
Мисля нещо не да разсейва светлината, а да я ограничава да не свети настрани. Понеже като се излегна на стола минавам под нивото на лампата и почва да заслепява.

Трябва да се помисли и вариант с димиране че 10 W понякога ми идват много, но нямам време да прочета цялата тема а може да е коментирано.
fox_vt - майстор
Като стана въпрос за работни лампи ето в какво се превърна камерата ми преди време-лампа версия 1.0 :-D
Прикачен файл:
20130423_223906.jpg
20130423_223906.jpg (69.77 KиБ) Видяна 3718 пъти
Прикачен файл:
20130423_223952.jpg
20130423_223952.jpg (99.54 KиБ) Видяна 3718 пъти
Прикачен файл:
20130423_223955.jpg
20130423_223955.jpg (73.59 KиБ) Видяна 3718 пъти
dtmf - специалист
Версия 2 за 220 V AC.

Светодиодите са купувани от друг магазин където се продават наполовина спрямо рекламирания тук. :cool:

Прикачен файл

DSC_0877.jpg
evrokoma - специалист
Дай схема на драйвера това би трябвало да е 6W,размери на радиатора и как се държи при продължителна работа, аз търся и засега безуспешно 9W драйвер миниатюрен и лесен за home made изпълнение
dtmf - специалист
Схема на драйвера нямам . Целия сглобен струваше към 4-5 лв и за тези пари не мисля да му копирам схемата. Прилича на обикновенно импулсно захранване, събра се в цокъла на изгоряла лум. лампа. Радиаторите са купувани от обява в ешоп.бг- едно кашонче радиатори от слот 1 за 15 лв. Има и още стига на някой да му трябват. В момента светодиодите на снимката са 1 ватови, и чакам да получа 3 ватови.

На лампа версия 1 светодиода е един 10 ватов, и при часове работа може да се пипа спокойно с ръка.
При версия 2 светодиодите са 6х 1 ват, и с този радиатор след часове почва да пари при пипане, но сглобих само пробна версия и по късно ще сложа радиатор като на снимка вер.1.
Subsa - специалист
Станало е идейно с фасунгата.
Горе - долу така трябва да е дизайна на диодната лампа, а не тези заместители на балоните, които се опитват да продават. Те са запушени отпред и нямат добра конвекция при отворен монтаж.
Взех си за мостри от над 20 вида, сглобих едната 12W свети, не е като да не свети, ама и грее доста, като и махна пластмасовата капандура отпред и е значително по-добре. Между платката минава въздух и се охлажда добре.
Сметната е да работи 2-3 години според мен и да трябва да си взимаш друга. Драйвера вътре е на 83 градуса, корпуса на 66 с отворена капачка.
Имам я същата във вариант с малко по-голям охладител. Имам и една 28 вата, дето тежи 690 грама, дали няма да падне полилея с 4 такива, ахахахаха.
3W моделите дето си купих - положението е подобно, пак греят, само дето не светят :)
Прикачен файл:
12W led.jpg
12W led.jpg (25.38 KиБ) Видяна 3611 пъти
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 78

Тема "Направи сам LED осветление" | Включи се в дискусията:

Сподели форума: