• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
bulhomes2 - майстор
Щом ти трябва да режещ само чамови дъски - ОК. То затова при всички машини има различни модели и мощности - в зависимост от нуждите. Интересно ми е обаче какъв е случая, че имаш толкова много материал, че да си правиш специално маломощен циркуляр за тях.

ПП. Качи клипа в Youtube.com и дай линк към него!

ПП2. Ми за тия дърва, дето се виждат отзад, ще трябва да си правиш друг циркуляр?
gogo7777 - майстор
Поздравявам те и аз за труда и находчивоста ти. Все пак се пази от сакатлъци (не го пожелавам на никого), защото с тези обороти и мощност на мотора са вероятни. Сам ще стигнеш до тая истина, че прекалено ниските обороти и ЧАМОВИЯТ матерял (Бор Чвор) :-D са "непослушни". Избягвай дълги надлъжни срезове. Като се замогнеш сложи си истински двигател и ос с ремъчна предавка. Аз не бих сложил голям диск на тънка ос, каквато е тая на двигателчето ти. Заставам от страната на скептиците, но се надявам да приемеш критиката като градивна.
Успех.
nikolson - майстор
За мене снимките са недостатъчни. Например, не виждам как ще се сваля диска за заточване. Конструкцията ми се вижда лека. Добре ще е да се затвори от всякъде, но не до долу. Липсата на регулиране височината на диска/среза създава опасност от откат, особено при захабяване на диска и среща с чеп. И да, този диск е много голям, и не само заради мотора, а и заради конструкцията.
monster18 - специалист
Благодаря ви за мненията колеги .А по въпроса за сваляне на диска развивам гайката махам шайбата и диска си се сваля както съм го сложил . :-D
monster18 - специалист
А до въпроса със затварянето от всякъде не ми се вижда много добра идея ;) но нека и другите колеги кажат ;)и мога да ти кажа че на снимката се вижда че е лека конструкцията но иначе не е така ;)
gogo7777 - майстор
Стабилноста на машината ти не е баш на ниво. Центъра на тежина трябва да е възможно най ниската точка. При теб дори минава центъра на станока и то отгоре. Може обаче да разкрачиш краката на рамата така, че да получиш трапецовидна призма. Така ще подобриш значително стабилноста.
monster18 - специалист
Колеги много ми е интересно след като съм затворил предната страна от която стоя когато режа, защо ставам целия в стърготини :D има ли някакъв начин да се избегне това нещо или така да си стои? Не ме бърка, но ми стана интересно просто ;)

Вчера гроздобер днес пък царевица и пак не остава време за клип надявам се другата седмица дори и след работа да направя един ;)
velsi - Почетен майстор
Ставаш в стърготини, защото дискът, там където излиза при въртенето си от плота, ги увлича и ги мята точно към тебе. Това, че си затворил отпред под плота няма никакво отношение към това.
alsted - майстор
Как ти е чепраза - струва ми се, че не "ваден" скоро?
Друго: сложи нещо временно (дъсче) на задния прорез
Прикачен файл:
против завихряне.JPG
против завихряне.JPG (20.8 KиБ) Видяна 2410 пъти
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Тема "Малък циркуляр" | Включи се в дискусията:

Сподели форума: