Привет на всички, та по въпроса: Имам нужда от помощ. Спазвах всички инструкции от нета за свързването и настройките на новия контролер и до ниво движение всичко е ОК. Проблема се оказа в задействането на лазера. Оказа се че модела на лазера ми е от последните, с "новия" контролер и управлението на самия лазер е друго.Лазерната тръба се оказа се със собствено захранване, и управлението и става предполагам с някакво реле в контролера посредством прекъсването на червения +5V идващ от платката на тръбата. Взех +5 от пин 4 както пишеха из форумите и го подадах към този прекъснат кабел, нищо не се получи, дори изглежда се включва някаква защита , защото лазера спира да работи дори на режим тест.Въпроса ми е:
1. Как да настроя така, че релето на шпиндела да реагира на Z, в смисъл да затваря когато почне движение на долу, за да управлявам този сигнал който идва от платката на лазера ИЛИ
2. Има ли реле, в смисъл на пазара,в което да мога да ползвам вече изведения сигнал с кабел от пин 4 за плюс и управлявания от релето на шпиндела минус за да управлявам сигнала от лазера?
Моля евентуално за графично изразяване на настройките на МАСН по въпрос 1.
Предварително благодаря и се надявам да се получи.
1. Как да настроя така, че релето на шпиндела да реагира на Z, в смисъл да затваря когато почне движение на долу, за да управлявам този сигнал който идва от платката на лазера ИЛИ
2. Има ли реле, в смисъл на пазара,в което да мога да ползвам вече изведения сигнал с кабел от пин 4 за плюс и управлявания от релето на шпиндела минус за да управлявам сигнала от лазера?
Моля евентуално за графично изразяване на настройките на МАСН по въпрос 1.
Предварително благодаря и се надявам да се получи.