• 1
  • 64
  • 65
  • 66
  • 67
  • 68
  • 78
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
estorm - специалист
2v6 написа:
estorm написа:
Колега какъв драйвер ползваш за този 10 ватов?
В момента е с:
http://www.ebay.com/itm/1-pcs-10W-12V-2 ... Sw1x1UQSvZ
10W 12V - 24V DC LED Constant Current Driver Power 900mA

Но смятам да го заменя с :
http://www.ebay.com/itm/High-Power-Driv ... 1fjeda5-Lw
High Power Driver Supply 85-265 V Constant Current LED Light Chip Lamp
10W Driver
Driving power: 10w
Input Voltage: 85V~265V
Output Voltage: 9-12V
Current:900mA
Efficiency > 88%
Power Factor >0.98
Operating Temperature: -20~80
Size (L * W * H): 41 mm * 21mm * 16 mm
Ами не бързай със смяната. Взех два такива. Единия изобщо не тръгна. Другия не изкара и месец. Имам 5-6 такива диода и им търся драйвери. Ако имаш излишни пиши ако ли не ще си поръчам. Макар, че моите светят ужасно ярко и бяло та чак не се трае ще ги тупна нейде из двора да не ги гледам у нас.
xpro-kb - напреднал
бих искал да си сложа габаритни светлини на колата,кои диоди биха ми били най лесни за тази цел? сложих диодна лента 6500К добре свети за габарит мислълта ми е дали на тях им трябва охлаждане в случея? и дали ако мога да ползвам мощни диоди като тези по-горе на плафона (но за тях ако не се лъжа ми трябва 3,6В,и мисля да боцна едно зарядно за мобилни тел. в двигателния отсек и да пробвам) ще съм благодарен да ми дадете идеи за да не правя глупости [-o<
brad4edat - специалист
xpro-kb написа:
бих искал да си сложа габаритни светлини на колата,кои диоди биха ми били най лесни за тази цел? сложих диодна лента 6500К добре свети за габарит мислълта ми е дали на тях им трябва охлаждане в случея? и дали ако мога да ползвам мощни диоди като тези по-горе на плафона (но за тях ако не се лъжа ми трябва 3,6В,и мисля да боцна едно зарядно за мобилни тел. в двигателния отсек и да пробвам) ще съм благодарен да ми дадете идеи за да не правя глупости [-o<

:lol: Зарядно за мобилен телефон ако е 2A на изхода и е да кажеме 4.2v на изхода, колкото реално трябва да е за едноклетачните Liion и LiPo батерии на телефоните ще може да захрани максимум 8w диод. Като тази мощност ще му вземе акъла на китайските параметри на това зарядно:)) Имай в предвид, че какъвто и да е диод с мощност над 1w се нуждае от радиатор да го охлажда, а 10w и нагоре по мощност си се нуждаят от много сериозни радиатори:) Как ще го сложиш за габарит не ми е ясно:)

Според мене е пълна загуба на нерви, пари и време. И най-много да съсипеш фаровете и да почнат да ти се изпотяват после.
Не че искам да те отказвам, просто хубаво си прецени дали си заслужава да съсипеш целия фар, за някакви си габарити дето са по 1-2 лв крушката:)

Успех все пак!:) :partyman: :partyman:
xpro-kb - напреднал
абе като се замисля си доста прав :? ама ми се иска да си направя някъв мои проект дето да ми доставя удоволствие като го видя и за това съм се вдъхновил :-D а относно лед лента на мястото на габарита има ли проблем ? че за сега си джиткам така с лед лента по 6 диода във фар и свети задоволително добре! дали ще имам проблем ,доколкото знам те са си със съпротивление?
hidrazin - майстор
Няма да имаш проблеми. На тези ленти, всеки три диода са свързани последователно си има по едно съпротивление.
То затова и се режат минимално на три диода.
:partyman:
DundyTheCroc - майстор
Тръгнал съм да слагам диодни дневни на колата. Диодите са едни китайски "Eagle eye", дават ги три вата, на 12 волта един изтествано харчи 100 милиампера, силата на светене ми харесва, не загряват много, а и ще са с алуминиева планка отзад за по-добро охлаждане. Въпросът е следния, колата си държи над 14 волта и това ще им е множко, в момента съм изровил един регулатор на напрежение с LM317, уж е до 3A (две LM317 в паралел), сложил съм ги на голям алуминиев радиатор от процесор, но пак си грее сериозно. Чудя се да ги ползвам ли така, да взема някое китайче, примерно такова
http://www.dx.com/p/xl4005e1-5a-dc-dc-a ... ttd-ObjGwY
или да търся решение с ограничение по ток, а не по напрежение, или и двете с такова китайче?
http://www.dx.com/p/buck-constant-volta ... ttg8-bjGwY
Lisko - майстор
DundyTheCroc написа:
Тръгнал съм да слагам диодни дневни на колата. Диодите са едни китайски "Eagle eye", дават ги три вата, на 12 волта един изтествано харчи 100 милиампера, силата на светене ми харесва, не загряват много, а и ще са с алуминиева планка отзад за по-добро охлаждане. Въпросът е следния, колата си държи над 14 волта и това ще им е множко, в момента съм изровил един регулатор на напрежение с LM317, уж е до 3A (две LM317 в паралел), сложил съм ги на голям алуминиев радиатор от процесор, но пак си грее сериозно. Чудя се да ги ползвам ли така, да взема някое китайче, примерно такова
http://www.dx.com/p/xl4005e1-5a-dc-dc-a ... ttd-ObjGwY
или да търся решение с ограничение по ток, а не по напрежение, или и двете с такова китайче?
http://www.dx.com/p/buck-constant-volta ... ttg8-bjGwY
Извинете ако се повтарям, но ако за един светодиод знаете единствено че "го дават 3 вата" или "го дават 10 вата" и нищо друго, по-добре да не си давате парите за боклуци. Щото ватовете по всяка вероятност са "китайски", а надеждността - под съмнение.
В случая той ти свети харчейки 1.2 вата, теб ти харесва- добре. Но 3-те вата от описанието са измислени за балами.
Никой свестен продавач (който малко от малко разбира какво продава и не е мошеник) няма да обяви диод ЕДИНСТВЕНО с ватове. Ако е готова лампа - тогава може. Диод - НЕ !
DundyTheCroc - майстор
Че китайците са боклуци ми е ясно, че китайските ватове не са истински също, точно поради това давам и реалната консумация при дадено напрежение за справка. То ги даваха и херметични, но станаха едва след като им свалих лупите и ги залепих както трябва. Плюсовете са, че наистина светят добре като за дневни светлини, а корпусът е масивен алуминий, хванати на предвидената за тях алуминиева планка почти не греят.
Та остава въпроса как най-правилно да ги захраня :)
hidrazin - майстор
DundyTheCroc написа:
Та остава въпроса как най-правилно да ги захраня :)
От автомобилната мрежа. А ти да не искаш с разклонител от контакта? :-D
:partyman:
DundyTheCroc - майстор
Къс ми е разклонителя, не стига до морето :)
  • 1
  • 64
  • 65
  • 66
  • 67
  • 68
  • 78

Тема "Направи сам LED осветление" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: