• 1
  • 66
  • 67
  • 68
  • 69
  • 70
  • 198
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
andro440 - майстор
Трансили ,ли ? как се сети да питаш точно за тях . -Обезателно сложи !ако не помогнат -няма да попречат ...само могат да ти спасят някой лев ! или сега си правиш експеримент ,и искаш да знаеш ...кой ,как и колко ,се опитва да излъже във форума ?
andro440 - майстор
pansim написа:
Ето ти снимка на един тип дросел, който използувам в моите заваръчни инвертори. Индуктивноста му е около 30 микроХенри
Размерите му са 60х50х30мм немагнитна междина 2мм навивки 8
Обаче - автора на схемата която правиш е дал стойност 100 микроХенри. Явно е имал нещо наум...не мога да кажа...та...ти си знаеш. Пак казвам - навий колкото се съберат навивки на ферита и тествай.
Това ще ти даде информация за по-нататък...
Доволен ли си вече....или искаш и готов дросел да ти пратя :)
не искам да ми изпращаш нищо ,Колега ! Просто казано ,исках да видя ,до къде ще стигнеш с изказванията си! моите въпроси ,отправени към теб, бяха с научна цел ! понеже, всички във темата те имат за идол !не е редно да криеш и да даваш объркваща информация /примерно за Транзилите'!!!и по този начин да заблуждаваш ,за да няма развитие .Да се правиш на най големия разбирател! -а всъщност да не казваш нищо и да заблуждаваш ,заради собствения си интерес и его! не че няма да пробвам и да стигна сам до извода ....ще стигна! и дори...по далеч от теб ! дразниш ме с това ,което казваш -а то е всъщност -нищо ! беше се отказал да пишеш тук -именно заради спор с мен в началото ,когато реших да правя инвертора -ЗАЩО? вместо като разбираш и си знаещ ,не ме насърчи ? правилно беше решил ,защото ....май... на никого не си помогнал до сега! нямам лоши чувства към теб ,но и добри нямам ! когато направя първите заварки ...с моя -първи апарат -ще постна тук всеки детайл -платка ..схема ...ГРЕшки и описание ! за разлика от теб ,нищичко няма да скрия ! Може да ми се разсърдиш сега ,но нямаш право !

и когато тръгнеш да се изкачваш по стълбата на успеха ! не бъди жесток с другите ,защото може да ги срещнеш ,на връщане
pansim - майстор
vezbata - 12 волта е долната граница на амплитудата на гейта. Оптимално е 14-16 волта. Макар, че зависи и от ИГБТ транзисторите. Имам инвертори с 12 волта амплитуда работещи години...
Но все пак бих направил поне 14 волта...
За трансилите - отново казвам - при твоята схема нямат работа. Не ги поставяй, независимо какво се опитват да ти внушат разни комплексари и злобари /визирам "колегата" Андрей/
Не си прави експерименти със снуберния кондензатор. Потърси информация как работи този вид снубер. С две думи - намалява пиковата мощност при запушване на ИГБТ, но утежнява работата му при отпушване /грубо казано/

И сега малко извън темата - Андрей, все си мислех, че си разумен човек...преглътнах обидите които ми отправи в началото, и с добри чувства се опитах да помогна и на теб. Съжалявам, че не съм успял...толкова си мога. Дано други ти помогнат повече.
За твоя случай с пълна сила важи старата поговорка "Храни куче, да те лае"
А за себе си, за пореден път се убедих във верноста на твърдението "Нито едно добро дело, не остава ненаказано"
И за последно - един съвет: Придържай се към оригиналните схеми и описания - хората които са ги правили въобще не са глупави и са знаели кое как и защо. Успех.

От тук насетне в тази тема ще бъда само read only За добронамерени и културни хора имам телефон, скайп - начини има.
andro440 - майстор
Прикачен файл:
ScreenHunter_262.jpg
ScreenHunter_262.jpg (112.58 KиБ) Видяна 2789 пъти
:?
Прикачен файл:
Picture 216.jpg
Picture 216.jpg (31.3 KиБ) Видяна 2789 пъти
:drinkers:
Прикачен файл:
ScreenHunter_263.jpg
ScreenHunter_263.jpg (104.46 KиБ) Видяна 2789 пъти
:-D
andro440 - майстор
Oh, I do, I'll just watch!

:arrow:
Прикачен файл:
Picture 215.jpg
Picture 215.jpg (29.21 KиБ) Видяна 2741 пъти
:roll:
понеже искам всичко в самоделката да си направя сам -реших да си направя и шунт ,вярно ,много време отне ,но се кефя ,можех да си закупя готов от /ВИКИВАТ/ -ако на някои му затрябва /шунт/ ,и няма нерви да си го право сам !- :arrow:
http://vikiwat.com/search.html?phrase=% ... egoryID=81
също се замислях ,дали да не изгубя време и да се заема с експерименти , да заменя шунта ,с датчик на хол !но времето ,ще ме изчака ! :cool:
попрочетох доста и за дроселите ...дори си купих /евтин/ уред /LC / -за да виждам ,какво правя и се получава -естеств
Прикачен файл:
Picture 193.jpg
Picture 193.jpg (53.47 KиБ) Видяна 2741 пъти
. .... отчаях се от това ,което в нета се дава ,като база данни /навивки и сърцевини / -нищо не отговаря .
за разлика от много инвертостроители -аз не се занимавам професионално с това и с електроника !но се сдобих и с добра сонда за скопа ,чрез колега от форума ,за което съм Му ! =D> безкрайно благодарен .
липсата на време ,ме бави ,да пусна клип с инвертора в действие ...но и това ще стане !
andro440 - майстор
:?
Прикачен файл:
SAM_6322.JPG
SAM_6322.JPG (115.86 KиБ) Видяна 2588 пъти
:)
andro440 - майстор
:cool:
Прикачен файл:
SAM_6323.JPG
Прикачен файл:
SAM_6321.JPG
Прикачен файл:
SAM_6315.JPG
SAM_6315.JPG (95.38 KиБ) Видяна 2843 пъти

Прикачен файл

SAM_6322.JPG
SAM_6322.JPG (115.86 KиБ) Видяна 2843 пъти
fox_vt - майстор
Понеже тук сте само специалисти да попитам един въпрос.Днес на работа със електричаря бърникахме един инверторен електрожен който според думите му някакво реле трябвало да цъкне преди да започне да работи и това реле не цъкало.Оказа се че едно от релетата е нагоряло и корпуса му даже се е разстопил.Релето е от този тип РЕЛЕ но незнам защо на него пише 21V.Релето е едно към едно с това като има общо три такива двете са на 21В другото е на 12.На горната снимка горе долу дето са вдясно черните релета.Та идеята ми е да го смени със 24 волтово предполагам няма да има проблем.Обаче до тях има и един товарен резистор опушен и не даващ никакви стойности който е свързан с - на релето и със - на един грец със 5 извода.И от чисто любопитство да попитам какъв е тоя грец със 5 извода 3 променливи и два + и -.Не погледнах дали не е трифазен апарата.
pulsar - специалист
fox_vt написа:
Та идеята ми е да го смени със 24 волтово предполагам няма да има проблем.Обаче до тях има и един товарен резистор опушен и не даващ никакви стойности който е свързан с - на релето и със - на един грец
Зависи как е захранено релето.На много от фабричните инвертори захранването на въпросните релета става чрез делител и тогава съпротивлението на бобинката на релето е от значение. Опушения товарен резистор , който ти ограничава тока при първоначалното зареждане на кондензаторите е изгоряло поради това, че релето не го е шунтирало.Имал съм няколо случая на инвертори със същите поразии. Машината най-вероятно е трифазна щом изправителя е изпълнен с мост на Ларионов.
Какъв е инвертора?
Последна промяна от pulsar на ср окт 23, 2013 9:32 am, променено общо 1 път.
  • 1
  • 66
  • 67
  • 68
  • 69
  • 70
  • 198

Тема "Изработка на инверторен електрожен" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: