Съчувствам ти. Аз още преди да сложа витлата забелязах че при лек вятър мачтата с генератора има собствен резонанс. Какво говоря, че те и парните турбини имат резонанс. Забеляза ли поривите колко метра/сек са били? Заварките задължително през цяло и на голяма пощ. Никакво точковане. Допълнително парче метал заварено върху двата детайла. Не по малко от 4 опорни точки. Където има усилия или механични напрежения да се слагат тампони или пружини за обиране на вибрациите. Ако конструкцията е по-тежка, струва ми се че по-трудно изпада в резонанс.
Аз вчера го изправих с новите витла. Те са с около 10-15mm по-тесни от всички страни от старите и тръгват по-късно - 1,5m/s. Липсва инерция ипри 1m/s се опитват да спират. Необходимо им е време и постоянен вятър за да наберат обороти - недостатъчна мощност. Не че са лоши, просто старите бяха по добри. Говорим за котвено залеване 100гр/m.
Аз вчера го изправих с новите витла. Те са с около 10-15mm по-тесни от всички страни от старите и тръгват по-късно - 1,5m/s. Липсва инерция ипри 1m/s се опитват да спират. Необходимо им е време и постоянен вятър за да наберат обороти - недостатъчна мощност. Не че са лоши, просто старите бяха по добри. Говорим за котвено залеване 100гр/m.