• 1
  • 66
  • 67
  • 68
  • 69
  • 70
  • 98
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
svdmk - специалист
пон мар 15, 2021 11:26 pmbrad4edat написа:

Остава да намеря къде в CURA има точно такава настройка и да я наглася и там, че в новата версия не я виждам къде е
В CURA има параметър "retraction minimum travel" , с който се задава минималното разстояние, при което се изпълнява ретракт.
Намира се в категория Material, цъкваш върху зъбното колелце, намираш параметъра, който ти трябва и го маркираш, за да стане видим.
Това е валидно за CURA 3 и нагоре, за по-старите версии не знам
STEPER - специалист
Да проблема се оказа в стойността на въпросната настройка в Prusa и Slic3r. Трябва да се намали до стотни. 0.05мм. е ок.
По дефолт е 2мм :shock: Що за каруцарска стойност!? Чудя се защо не е по дефолт поне 0.1мм. да кажем.
Често се принтят подвижни сглобени елементи, дето ако тая стойност не е поне 0.1мм ще се получи въпросната
неприятна ситуация със слепването и елемента ще отиде по дяволите ако не се усети човек навреме.
Здравей brad4edat.
Това ще проработи ли,ако трябва да се принтира панта в неразглобяем /сглобен/ вид :?
Поздрави
brum - майстор
Зависи от къде започва движението което води до преминаване над зоната в която не трябва да има връзка. Ако почва от вътрешността на детайла който се печата в момента шанса да подмине това разстояние докато стигне до другият детайл е достатъчно голям. Ама гаранция няма.
STEPER - специалист
вт мар 16, 2021 8:37 pmbrum написа:
Зависи от къде започва движението което води до преминаване над зоната в която не трябва да има връзка. Ако почва от вътрешността на детайла който се печата в момента шанса да подмине това разстояние докато стигне до другият детайл е достатъчно голям. Ама гаранция няма.
Знам ли откъде ще започне движението. :)
До сега не съм се опитвал да принтирам такъв детайл.
По лесно ми е било когато се състоят от две части :wink:
Ето го детайла. Опитай се да го разбереш и слайснеш.
Поздрави

Прикачен файл

hinge.zip
(137.23 KиБ) Свален 48 пъти
svdmk - специалист
вт мар 16, 2021 11:08 pmSTEPER написа:
Опитай се да го разбереш и слайснеш.
Прикачен файл:
hinge_cut.zip
(93.8 KиБ) Свален 70 пъти

Това е напречен разрез.Малко странен обект, според мен малко объркана логика. Според мен трябва да се принтира с кухините към леглото, като се разчита, че принтера ще направи перфектен 30 милиметров "bridge".
batrado - специалист
ср мар 17, 2021 7:39 amsvdmk написа:

Това е напречен разрез.Малко странен обект, според мен малко объркана логика. Според мен трябва да се принтира с кухините към леглото, като се разчита, че принтера ще направи перфектен 30 милиметров "bridge".
Правил съм си такъв вид панти и проблем има само когато са доста малки. Този детайл специално си е голям и не би трябвало да има проблем. От любопитство го напечатах и се получи без каквито и да е било забележки, примерно слепване на двете части. Напечатах го с плоската част към леглото, за да не ползвам поддръжки.
STEPER - специалист
ср мар 17, 2021 11:12 ambatrado написа:

Правил съм си такъв вид панти и проблем има само когато са доста малки. Този детайл специално си е голям и не би трябвало да има проблем. От любопитство го напечатах и се получи без каквито и да е било забележки, примерно слепване на двете части. Напечатах го с плоската част към леглото, за да не ползвам поддръжки.
Ще имаш ли нещо против да постнеш кода :wink:
batrado - специалист
ср мар 17, 2021 11:33 amSTEPER написа:
ср мар 17, 2021 11:12 ambatrado написа:

Ще имаш ли нещо против да постнеш кода :wink:
Няма проблем ето го кода.
Прикачен файл:
hinge.zip
(487.54 KиБ) Свален 60 пъти
brad4edat - специалист
Аз навсякъде в профилите ми на слайсерите я смъкнах тази настройка на ретракта на 0.05мм. Няма смисъл да е по-голяма, още повече пък по дефолтните стойности, абсурдно е! Тя оказва влияние само при много близките точки и няма опасност да пивлияе негативно на печата. Просто я намирсш и смъкваш на стотни. Така ще решиш един проблем дето може и да не го забележиш иначе и да се чешаш защо детайла се е слепнал тук там :))
STEPER - специалист
Става въпрос за "Minimum travel after retraction" в Prusa-Sliser-а?
Да.
  • 1
  • 66
  • 67
  • 68
  • 69
  • 70
  • 98

Тема "3D принтер" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: