• 1
  • 66
  • 67
  • 68
  • 69
  • 70
  • 547
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
shulio - специалист
И нестава :).Като го направя това и на няколко пина имам напрежение а на 14 и 16 имам 5 волта постоянно без значение дали е пуснато релето или не е.Странна работа.Обаче и тези пинчета които знам че работят 3 и 5 като им задам да се пуска релето от тях и на тях не излиза напрежение.А преди това закачих един такъв принтер от старите и виндовса го намери.Объркан съм яко.Почвам да си мисля,че нещо от виндовса ползва порта.
skartalov - специалист
shulio написа:
Почвам да си мисля,че нещо от виндовса ползва порта.
По принцип това е проблема на Win че не дава на други програми да се доберат до порта.
Именно заради това ти казах да ползваш MACH3, зашото той си има свой собствен драйвер за достъп до LPT-то.

За да работи през MACH3, забравих да ти кажа, че EMERGENCY STOP червения бутон, не трябва да мига, а да е зелен. Иначе не става.
shulio - специалист
Е това за бутона го знам.Аз подкарвам моторите с MACH3.Ама не работят всички пинове нищо,че съм инсталирал и драйвера на програмата с който би трябвало порта да работи.Много странно.Няма ли начин да остане само MACH3 да ползва порта?
shulio - специалист
Оправих порта.Сега всички пинове работят.Трябваше да се дейсталират всички драйвери за принтери и устройства който могат да ползват порта.После инсталирах мах3 и всичко е наред.Обаче сега

http://ivport.com/temp/opto.jpg

На тази платка нали замених 2531 с 2630.От двойния оптрон работи само половината :).тоест пинове 3 5 7 9 работят.2 4 6 8 не работят.Има ли начин да се поправи грешката или ще се търси 2531?
STEPER - специалист
Здравейте,
Нов член съм на форума и чета и препрочитам всичко което е писано тук.
Отдавна имам желанието да си спретна една такава CNC машина гравьор /както е озаглавена темата/.Нямам проблеми с изработката на електрониката а при наличието на достатъчно финанси и на механиката.Ще я ползвам за изработката на предни панели на Home Made електронните ми устройства,че ми омръзна да пробивам,режа и пиля отворите за разни копчета,бутони и т.н. :)
Ще бъда много благодаерен ако може да се засегне въпроса и за software: Кой какви програми ползва,как се подготвят и обработват проектите до подаването им за обработка от машината - технология която хич не ми е ясна, а бих искал да прочета нещо и за това.
Поздрави.
А ето и мойта изработка на контролерите за двигателите:

Прикачен файл

100_0533.jpg
100_0533.jpg (101.21 KиБ) Видяна 4244 пъти

Прикачен файл

100_0532.jpg
100_0532.jpg (98.87 KиБ) Видяна 4244 пъти
skartalov - специалист
STEPER: Добре дошъл в тази тема!

Значи ще ти дам един пример за много лесен вариянт на последователността на действие с софт-а.

Правиш си идейния проект в 2D примерно на CorelDraw.
Експортираш файла в PLT формат.
Зареждаш този файл с LazyCam (тя върви с MACH3).
Там вече даваш последователността на операциите, с какви инструменти ще се работи, дълбочините на рязане, скоростта на фрезоване и др. Тя генерира G-кога, който автоматично се зарежда в MACH3 и ГАЗ! :-)

За операторски панели няма по удобно нещо! Аз също много ги ползвам тея машинки за такива дреболии в ежедневието.
Успех!
shulio - специалист
Всичко се оправи.Работи и порта и ЛПТ изолатора.Благодаря отново на оказалите помощ.Продължавам натам.
STEPER - специалист
skartalov написа:
За операторски панели няма по удобно нещо! Аз също много ги ползвам тея машинки за такива дреболии в ежедневието.
Успех!
Благоадря ти skartalov,
за полезната информация и благопожеланията.
Инсталирах версия 3.042.020 на MACH3,но се оказва Демо версия.
Няма ли някъде лекарство за нея :wink:
Утре ще се опитам да развъртя двигателите с нея.
Според твоя опит, колко Nm трябва да са двигателите
са комфортна обработка, да кажем до 3 мм. листов материал?
Поздрави
skartalov - специалист
Момент! Какъв е "материала"?

Аз стъпкови не ползвам, но мисля че 3Nm е достатъчно.
STEPER - специалист
skartalov написа:
Момент! Какъв е "материала"?

Аз стъпкови не ползвам, но мисля че 3Nm е достатъчно.
Какъв материал? В повечето случай листова черна и алуминиева.
  • 1
  • 66
  • 67
  • 68
  • 69
  • 70
  • 547

Тема "CNC машина гравьор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: