• 1
  • 68
  • 69
  • 70
  • 71
  • 72
  • 547
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
shulio - специалист
Registrant:
bg-cnc.com
Gabrovo
Gabrovo, Gabrovo 5300
BG

Domain name: REALCNC.COM

Administrative Contact:
bgcnccom, bgcnccom bgcnczone@gmail.com
Gabrovo
Gabrovo, Gabrovo 5300
BG
0886519128
Technical Contact:
bgcnccom, bgcnccom bgcnczone@gmail.com
Gabrovo
Gabrovo, Gabrovo 5300
BG
0886519128

Registration Service Provider:
dom.BG - .COM .INFO .BIZ - $13.90 - $8.90
http://www.dom.bg

Каква доставка?Сайта е регистриран на човек от Габрово.Ей габровци мислех,че са само вицовете за вас ама съм се лъгал :)
velsi - Почетен майстор
И аз това не схванах. Има някакви цени тук-там, но на нещо, което не се знае какво е. Снимки няма никъде, повечето раздели са празни... Какви поръчки, к'ви пет лева?
shulio - специалист
Абе мани.Свършиха се почтените хора в тааа държава.Всеки гледа да изкара пари от мечтите на другите.Велси изтрии ги тия тъпотии да не спамим темата
STEPER - специалист
velsi написа:
Аз пък се интересувам точно от това. Бих искал да добавя такава възможност към моята машина, за някои прости операции, тъй като не ми се занимава всеки път да откачам PC-то и да го нося при машината. Много ще съм благодарен на колегата STEPER, ако публикува неговата схема.
Здравейте,
Извинете ако неправилно съм се изразил.Аз не визирам замяната на РС-то с обикновен микропроцесор при този CNC проект,защото както се изрази колегата IvanPenev "без PC ще е неъзможно да се обработват поректите поради габарита на информацията която трябва да премине и да се обработи".
Но с използването на микропроцесор за управление на стъпковия двигател могат да се реализират някои допълнителни функции - като идея - цяла, 1/2, 1/4, 1/8, 1/16 стъпка и форсиран режим на двигателя /кратковременно подаване на повишено напрежение/ и т.н.необходими в практиката.Процесора приема сигнали от PC-то за посока и скорост на въртене а логиката и режима на работа на стъпковия двигател изцяло зависи от програмата записана в мокропроцесора.За сега с това не съм се занимавал но съм го предвидил за в бъдеще.
При големите машини за професионална изработка на сложни детайли в машиностроенето се използват специализирани процесори- контролери /компютри, но не персонални/ като на фирмите FANUC и SIMENS.Аз лично преди години съм виждал на едно изложение демонстрацията на една българска 6 кординатна машина /с такъв контролер/как се изработва от блокче алуминии 6 футболни топки вкарани една в друга.
За мен лично приложението на стъпковите двигатели не свършва само със CNC рутера.
Изцяло с микропроцесора ще упралявам въпросния контролер в един друг проект - въртене на антена за сателитна радио любителска връзка,където специализиран софтуер ще подава координатите на спътника а антената ще го следи в реално време с голяма точност благодарение на стъпковия двигател.И както винаги се получава при мен - контролера /електрониката/ е готова и функционира, но остава механиката.
Както сподели shulio "Цените на компютрите вече са направо смешни", затова съм съм закупил специално за този CNC проект ето това дъно,формат ITX , 1.6 ghz. и размери 170/170 мм. http://www.intel.com/Products/Desktop/M ... erview.htm
На цената от 115 лева имате всичко /без HDD и RAM разбира се/.А стар монитор за 10 лв. винаги се намира за да се оборудва комплексно всичко,както показwа на своите снимки skartalov.
Поздрави
skartalov - специалист
STEPER написа:
А стар монитор за 10 лв. винаги се намира за да се оборудва комплексно всичко,както показwа на своите снимки skartalov.
Поздрави
:-)

За 10 лв. не знам как ще се намери TFT монитор.
Аз по принцип слагам чисто нови TFT-та, просто ги "изковмвам" от кутията.
Здравейте , отново .

Това разискване на монитора звучи все едно се чудите какъв цвят да бъде машинката :-D . Една 386 ца с монохромен 14 инчов би свършила съшата работа както 20 инчовото ТFT с двуядрен пентиум .

Изникна обаче едно мааалко по сериозно проблемче което ако може господин " Stepper " да коментира : Изтеглих даташета на схемичката L298( в самия даташет има примерна схема за управление на двуфазен биполярен двигател с всичко необходимо - резистори кондензатори и т.н.) и се оказа че тая душица върви с максимум 4 A и 48 V проблема е обаче че за да преминем тая пуста психологическа бариера от 3 Nm holding torque - стъпков с такава мощност върви на около 4 A и 60 V i e с 4 намотки а не с 2 как да се реши проблема с мощноста на L298 или управлението просто да се изпилни с дискретни елементи ?
shulio - специалист
Скарталов може да обясни за неговата машина с 3Nm мотори.Предполагам са 4.2А.Незнам дали 298 ще може да издържи да работи на 4А постоянно,все пак това е максималния ток които може да мине през него.На L6203 му дават 5А максимален ток и мисля,че с моторите от 4.2 А ще върви нормално.Максималното напрежение обаче е 52V - на 45 мисля да няма проблеми.

Иване а проблема с 4-те намотки се решава с паралелно връзване на намотките.Така се получава и най-голяма производителност.Има схеми за паралелно връзване на мотор с 8 извода към дрейвер с 4.
skartalov - специалист
Моите мотори , както и контролерите за управление съм ги купувал от англия. Не съм си играл да си ги правя.
Не са лоши моторите, стабилно се въртят до 500-600 об./мин.
По-нататък стават нестабилни и почват да изтърват стъпки. Иначе като мощност - бива!
velsi - Почетен майстор
IvanPenev написа:
Една 386 ца с монохромен 14 инчов би свършила съшата работа както 20 инчовото ТFT с двуядрен пентиум .
Леко уточнение. Вижте изискванията на една от най-популярните програми Mach3, която управлява машината .

Mach3 Minimum Requirements:

* Windows 2000/XP Operating System
* 1Ghz CPU
* 512MB RAM
* Non-integrated Video Card with 32MB RAM
* Basic Computer Skills (ability to copy/rename files, browse directories, etc)
* Desktop PC if using the Mach3 Driver (Laptops are not supported because the power saving features of the chipsets disrupt the pulse stream)
zz_stefanov - майстор
Аз ще стана досаден, но как ще стават нещата след изчезване на паралелните портове от PC-тата. Има ли схеми за USB, програми които да работят по него, има ли успешни опити с преобразуватели USB>>LPT порт. Имам мерак да се пробвам с една елементарна фрезичка, а на лаптопите паралелен порт няма. Има само на десктопа, а съм виждал дъна и без паралелен порт.
  • 1
  • 68
  • 69
  • 70
  • 71
  • 72
  • 547

Тема "CNC машина гравьор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: