• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
hidrazin - майстор
вт юни 25, 2024 5:15 pmivanovbg написа:
Дал съм чертежите да ми изработят нещата, че за патента трябва да има работещ прототип. Принципа е важен. Като го видят инженерите ще го усъвършенстват и може да му намерят някакво приложение, а аз само ще събирам паричките щот първи съм го патентовал
Принципа е ясен - ИЗМАМА. Както и ония ти лъжи с магнитната вода.
Я бе, я извади маркуча от оня тръба или махни оня оранжев уплътнител - тога ще качиш ама кръвно. :lol:
Магнити, тинтири-минтири. Шибнал една китайска помпичка и си мисли че някой ще му се върже. :rock:

Прикачен файл:
Помпичка.jpg
Помпичка.jpg (35.65 KиБ) Видяна 1047 пъти

:partyman:
ivanovbg - майстор
вт юни 25, 2024 7:52 pmhidrazin написа:
вт юни 25, 2024 5:15 pmivanovbg написа:
Дал съм чертежите да ми изработят нещата, че за патента трябва да има работещ прототип. Принципа е важен. Като го видят инженерите ще го усъвършенстват и може да му намерят някакво приложение, а аз само ще събирам паричките щот първи съм го патентовал
Принципа е ясен - ИЗМАМА. Както и ония ти лъжи с магнитната вода.
Я бе, я извади маркуча от оня тръба или махни оня оранжев уплътнител - тога ще качиш ама кръвно. :lol:
Магнити, тинтири-минтири. Шибнал една китайска помпичка и си мисли че някой ще му се върже. :rock:

Помпичка.jpg

Загледай се, помпата не е мушната никъде и стои до маркуча. В турбинката са наредени неодимови магнитчета и създават бягащо магнитно поле което избутва нагоре намагнитвната от долния магнит вода. От взаимодействието, растоянието и разположението спрямо маркуча се регулира напора. Вижда се как го разглобих и наредих отново.
Дебит да те удави, напор да те отнесе, а мушкатото вехне!
hidrazin - майстор
вт юни 25, 2024 8:13 pmivanovbg написа:
Загледай се, помпата не е мушната никъде и стои до маркуча.
Ти чуваш ли какво ти казвам или се правиш на малоумен?
Я бе, я извади маркуча от оня тръба или махни оня оранжев уплътнител ...
Искам да се вижда целия маркуч - от ролката PVC до другия му край който виси във въздуха.
Демек другия му край (изхода) да не е пъхнат в нищо - мое да го вържеш с някой канап да стои във въздуха.
После ми покажи как вадиш долния край от легена ... както в клипа.
Ако не го направиш те обявявам за мошеник, измамник и лъжец!
ivanovbg - майстор
вт юни 25, 2024 9:49 pmhidrazin написа:
вт юни 25, 2024 8:13 pmivanovbg написа:
Загледай се, помпата не е мушната никъде и стои до маркуча.
Ти чуваш ли какво ти казвам или се правиш на малоумен?
Я бе, я извади маркуча от оня тръба или махни оня оранжев уплътнител ...
Искам да се вижда целия маркуч - от ролката PVC до другия му край който виси във въздуха.
Демек другия му край (изхода) да не е пъхнат в нищо - мое да го вържеш с някой канап да стои във въздуха.
После ми покажи как вадиш долния край от легена ... както в клипа.
Ако не го направиш те обявявам за мошеник, измамник и лъжец!
Aaa не. Казах ти че повече клипчета няма да ти правя. Направих ти 3 за магнитната вода с най различни твои претенции като накрая ти го направих и с брадвата. Ся пак ще е същото. Оранжевия "уплътнител" е накрайник за градински маркуч и го сложих да стои в центъра маркучлето, че иначе водата се стичаше по стената и не се виждаше хубаво как тече. Тръбата беше да си регулирам височината,че устройството е маломощно - даже и представа си нямам дали може да стане по мощно, но на тоя етап не ме интересува. Този клип го направих просто да се изфукам със соларно магнитната помпа(сещаш се, че е соларна щот е модерно). Останалото си е твой проблем. Не ме интересува за какво ще ме обявяваш. Важното е, че доказах на себе си че работи и на практика, че досега само теоретизирах и въртях с пръсти залепени магнити на кибритена клечка и все не оставаше време да направя действащ прототип. Благодаря ти, че ме амбицира, че можеше да отлежава с години до крайния етап :partyman:
hidrazin - майстор
вт юни 25, 2024 11:37 pmivanovbg написа:
Aaa не. ...
Не ама ДА.
вт юни 25, 2024 9:49 pmhidrazin написа:
... те обявявам за мошеник, измамник и лъжец!
С мошеници и измамници (както са повечето авто-мото...) няма да се занимавам.
Факта че от отказваш да направиш ИСТИНСКИ а не ЛЪЖЛИВ клип като тоя дето качи е напълно достатъчен.
За всички. Да разберат че мамиш.
Оранжевия "уплътнител" е накрайник за градински маркуч и го сложих да стои в центъра маркучлето, че иначе водата се стичаше по стената и не се виждаше хубаво как тече.
Поредната ти нагла ЛЪЖА.
Майтапчиите и шегаджиите са добре дошли. Но измамници и мошеници - НЕ.
Важното е, че доказах на себе си че работи...
Важното е че никого не успя да ИЗЛЪЖЕШ. А ти си сънувай каквото искаш, господин МАГНИТО... :lol:

Прикачен файл:
Иванов БГ.jpg
Иванов БГ.jpg (81.96 KиБ) Видяна 974 пъти

Я чао!
ivanovbg - майстор
Хахаха. Абе ти не си в ред. Нищо работещо не се дава даром. ТНТМто отдавна приключи. Това е информационен клип да се изфукам. Ако имаш акъл може да си направиш и ти, ако нямаш - еми просто продължаваш да нямаш :-D :-D :-D
torbalan - Дървен философ
А защо не нещо такова?

Доста голям избор има в Али.
hidrazin - майстор
пет юли 05, 2024 5:14 pmtorbalan написа:
А защо не нещо такова?

Доста голям избор има в Али.
Ми щото това кога засмуче от 5-6 метра ела и ми се обади да почерпя.
Пък и рядко стигат дебит дори 100 литра на час а човеко ще пълни езеро 2000 кубика от сондаж с дебит ... 200 литра на час. :-D
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Тема "Фотоволтаик за градинска помпа от сондаж 1цол" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: