• 1
  • 70
  • 71
  • 72
  • 73
  • 74
  • 198
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
kle500 - специалист
Цитат от първия линк, който пак пропусна да прочетеш ..... :?
"....Използват се за защита от електрохимична корозия, която се получава при контакта на два метала с различни химични свойства и проводимост, при протичане на електрически ток...."

ПП при желязото не е толкова ясно изразен. Добре е вместо железни шайби да се слагат медни, но малко го правят нали. :wink:
nikolaytatarov - специалист
kle500 написа:
"....Използват се за защита от електрохимична корозия, която се получава при контакта на два метала с различни химични свойства и проводимост, при протичане на електрически ток...."

ПП при желязото не е толкова ясно изразен.
Четох го нали ти казах че съм монтирвал такива гилзи и то доста,чуденката беше за желязото
kle500 - специалист
nikolaytatarov написа:
kle500 написа:

ПП при желязото не е толкова ясно изразен.
Четох го нали ти казах че съм монтирвал такива гилзи и то доста,чуденката беше за желязото
То желязото страда от корозия и без да тече ток през него, така че не го мисли много... :wink:
До къде стигна с кутията ,силно ме вълнива дали ще има смуштения от дросела ,все пак радиатора не ти 'екранира' изцяло платката,а и кабелите за потенциометъра са проблемни.
С един грец ли мислиш да бъде,и аз се чудя дали да слагам един,казват че не си изкарвали параметрите
kle500 - специалист
Сега съм замислил с метални планки запоени върху подложка от гетинакс да фиксирам анодите на диодите върху радиатора. Прекалено нежни ми се струват за захващане на медни обувки с болтове. Нещо такова имам впредвид.
Прикачен файл:
izvodi.jpg
izvodi.jpg (98.19 KиБ) Видяна 3145 пъти
Прикачен файл:
izvodi-1.JPG
Относно грецовете и аз четох, че е по-добре да са два. Нещо мястото където съм го забутал не позволява втори, ще опре в изводите на трансформатора. От друга страна, ако сложа дросела в основата, а трафа върху него ще ми се освободи място, но ще ми е трудно да бъзикам дросела за настройка на междината... Не съм го решил още...:?
За кабелите на потенциометъра и аз се притеснявам, ще ще станат дълги. За това мисля да го закрепя с планка в горния край на радиаторите и да му удължа оста до челната страна на кутията. При това положение проводниците ще останат не повече от 4 см дължина до платката.
Последна промяна от kle500 на пон ное 04, 2013 11:22 am, променено общо 1 път.
Дори така генератора е твърде близо до дросела и радиатора не го крие нацяло там ми е съмнението.

Това за какъв ток е,с един диод до 170А ти стига
kle500 - специалист
Може да му изпраскам една надупчена решетка от екран на високото от някой монитор...
За какъв ток - примерно 160 А. И без това не мисля, че ще ми върши работа. Правя го за идеята, пък може и да ми потрябва някога... :)

ПП Сега ми хрумна. Мога да разменя местата на двата радиатора. Така платката с генератора ще отиде в противоположния край на кутията далече от дросела. :cool:
kle500 написа:
Може да му изпраскам една надупчена решетка от екран на високото от някой монитор...
За какъв ток - примерно 160 А. И без това не мисля, че ще ми върши работа. Правя го за идеята, пък може и да ми потрябва някога... :)

ПП Сега ми хрумна. Мога да разменя местата на двата радиатора. Така платката с генератора ще отиде в противоположния край на кутията далече от дросела. :cool:
Ако е за такъв ток се презапасяваш излишно,а иначе защо да не върши работа,мисля че тази схема работи по добре от доста фабрични модели.
Със смущенията имам печален опит,много ме е страх,винаги гледам да раздалеча дросела от останалете детаили,а и когато разбереш че има смущения обикновенно вече е късно :rolleyes:

Стига ли ти захранващия блок за да захрани и един вентилатор 5-6 вата.
kle500 - специалист
Вентилатора е на 220 В.
http://store.comet.bg/Catalogue/Product/17714/

ПП А , че няма да ми върши работа го казах всмисъл, че ми се налага нещо за заварка инцидентно. Но вместо да ходя при пишман майстори, мога да си го свърша сам. Последно заварявах на един винкел планки отстрани за закрепване. Да подсиля рафтче на което стои аквариум. Е така го наплюха и надупчиха, че ми идеше да го огъна в гърбовете им. "Професионалист" в сервиз за аспуси...
интересува ме дали може да го захрани заедно с генератора,вентилатора дърпа 0.45А, имах случаи при които от пусковия ток , захранващия блок му се включваше защитата въпреки че номиналния на вентилатора беше на половина от макс ималния на захранването
  • 1
  • 70
  • 71
  • 72
  • 73
  • 74
  • 198

Тема "Изработка на инверторен електрожен" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: