• 1
  • 75
  • 76
  • 77
  • 78
  • 79
  • 154
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
dj_marti79 - специалист
Най-голямата грешка на управниците, и най-голямото падение в историята на съвременна България ---> непострояването на АЕЦ Белене!!! Сега вместо да имаме най-евтиния ток ще имаме най-скъпия ток! Така ме е яд... :wallbash: :bдh:
lov - майстор
И как да не те е яд като всичко се прави на пук на останалите. При услови че на всички е ясно че петролните и газови находища в световен мащаб са на изчерпване и цената и още повече ще расте. Да искаш да правиш газотурбинна централа за която горивото да го взимаш от монополист. И утре като пикаеш на криво и да ти врътнат кранчето. И да замазваш очите на хората с приказки че за построяването се търсят международни инвеститори за да не сме били зависими. Наистина някои политици се вземат на твърде на сериозно и вече се смятат за богове. А нас ни правят на маймуни.
MrMurdjo - майстор
Подкрепям, ама май ще ни бият, защото темата не е за това.
tgv - специалист
Точно за това е темата. Защото решението е Енергийна ефективност и Възстановяеми Енергийни Източници, към които спада и Ветроенергетиката. За същото призовават и Обама и Меркел, като алтернатива на поскъпващите горива.
Всеки киловат/час който си произведете от Вятъра ви се изплаща на цена на ЕРП-тата. Цена по-висока, на която ЕРП-тата изкупуват, от Промишлените Ветрогенератори.
SHADOWAWS - специалист
Ето едно предложение по темата: http://translate.google.com/translate?s ... rbine.html много находчиво според мен! Евала на инжинерната мисъл! ;) :prayer:
edemy2001 - специалист
Модераторите ще ме извинят за офтопика, но държа да споделя с всички които четат този форум за отношението на фирма "Елимекс" към своите клиенти.
На 23 януари 2012 год. поръчах онлайн на въпросната фирма електронни компоненти, които са ми необходими за изработването на контролери за вятърни генератори. На 7 февруари напомних за дадената поръчка. До момента (2.04.2012) тя още не е изпълнена и нямам никаква информация дали ще бъде изпълнена. Прилагам тук копие от кореспонденцията ми с въпросната фирма...

----- Цитат от elimex (elimex@elimex.bg), на 07.02.2012 в 10:27 -----

> On 07.02.2012 10:03, ЕЛИМЕКС Онлайн магазин wrote:
>> ИЗПРАТЕН Е ФОРМУЛЯР: КОНТАКТ
>>
>> ВАШЕТО ИМЕ: Евгени Демирев
>> E-MAIL: emil2001@mail.bg
>> ТЕЛЕФОН: 0878481013
>> ТЕМА: Номер на поръчка: 834
>> СЪОБЩЕНИЕ: На 23.01.2012 дадох онлайн
>> поръчка "Номер на поръчка: 834" за
>> доставка на електронни елементи. До
>> момента няма никаква информация по
>> поръчката. Моля да ми отговорите, дали
>> ще бъде изпълнена или не. Ако няма да
>> бъде изпълнена да си търся други
>> начини за доставка на въпросните
>> компоненти.
>
> --
> Онлайн магазин ЕЛИМЕКС
> www.elimex.bg e-mail:elimex@elimex.bg
> tel:070017400
>
> Zdraveite, izvinqvame se za zakasnenieto, no poradi lo6ite
> meteorologi4ni ysloviq nqmahme koli da ni dostavqt stoka. Pora4kata Vi
> se obrabotva i 6te bade izpalnena! Blagodarim za razbiraneto i priqten
> den!

до elimex@elimex.bg
02.04.2012 09:03
Дължа да Ви благодаря за "успешно" изпълнената поръчка. Мога да Ви кажа, че от тук нататък ме загубвате като клиент и освен това ще уведомя всички мои приятели и колеги за вашето отношение към клиентите си!
lubomirlz - специалист
И мен ме бавиха 2 месеца, повече не съм поръчвал от тях :)
lov - майстор
edemy2001 написа:
Модераторите ще ме извинят за офтопика, но държа да споделя с всички които четат този форум за отношението на фирма "Елимекс" към своите клиенти.
Хе хе...... Браво ти откри топлата вода. :x :lol:
Поръчка от китай по пощата с обикновенна пратка пристига в пъти по бързо от тяхна. То и другите не са по стока де щото и те май така процедират. И стават само посредници със същата гимнастика.
6osi6 - майстор
tgv написа:
решението е Енергийна ефективност и Възстановяеми Енергийни Източници, към които спада и Ветроенергетиката. Всеки киловат/час който си произведете от Вятъра ви се изплаща на цена на ЕРП-тата. Цена по-висока, на която ЕРП-тата изкупуват, от Промишлените Ветрогенератори.
За да има баланс в енергийната система, при работещи ВЕИ, с изключение на ВЕЦ, трябва да има компенсиращи мощности работещи на ГАЗ!!! Най-добре е, ако газа е български - шистов! Иначе, ако е от внос, цялото упражнение губи смисъл.

Някой знае ли каква е зависимостта и има ли такава, между Cp и TSR :? ?

Cp e коефициент на полезно действие на турбината. TSR e скороста на върха на лопатата.

http://www.bettergeneration.co.uk/wind- ... rbine.html
От тази страница за турбина с площ 2.48 във втората таблица, получавам следните стойности.

TSR = (обиколката на турбината по обороти в минута!)делено на скорост на вятъра в минута!

TSR = (4.33539786198 х 200об.м.) / 720метра за м. = 1.2042771838833333

TSR = 1.2042771838833333

От втората таблица - Cp е = 0.242 при вятър 12/м.с., има и стойности на останалите скорости.

Заместваме по формулата
Pw = Cp x 1/2 x 1.225 x 2.48 x (12x3)
Pw = 635.209344 - приблизително 635 вата, колкото е по таблицата.

Ако заместим Cp с TSR и после разделим на пет, се получава:

Pw = (TSR x 1/2 x 1.225 x 2.48 x (12x3))/5
Pw = (1.2042771838833333 х 1/2 х 1.225 х 2.48 х (12x3)/5 = 632.2050578253716
Може и TSR x 1/10 и без да се дели на 5, вместо TSR x 1/2.
Разликата между двата начина на смятане е 0.010095267332481317%!

Може ли в такъв случай да се смята, че Cp e равно на TSR/5?, което може да е ни полезно ако TSR ни е неизвестно, а искаме да изчислим оборотите в минута или скоростта на вятъра :? ?
Тани - модератор
6osi6 написа:
За да има баланс в енергийната система, при работещи ВЕИ, с изключение на ВЕЦ, трябва да има компенсиращи мощности работещи на ГАЗ!!! Най-добре е, ако газа е български - шистов! Иначе, ако е от внос, цялото упражнение губи смисъл.
А като ти стане студено у вас какво правиш? Вадиш резачката и сечеш най близките плодни дръвчета в двора ти за да се стоплиш и да не зависиш от никого нито за материала нито за транспорт :axe: ? Е да за тази зима ще ти излезне сметкат , но още тази есен от къде ще вземеш плодове , а догодина от къде ще се топлиш? На децата какво ще оставиш в наследство? Не знан дали поне малко осъзнаваш каква ГОЛЯМА глупост подкрепяш!
  • 1
  • 75
  • 76
  • 77
  • 78
  • 79
  • 154

Тема "ветрогенератор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: