• 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 14
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
velsi - Почетен майстор
Винаги свива по малко, както и да го правиш. Няма какво да те притеснява.
Tonko 01 - помощник
Нали :) ,защото ако сложа разпънка ще стане малко кофти при положение ,че прозорецът си е неделим,мерси колега :)
Tonko 01 - помощник
Колеги,а някой знае ли как се правят ролетни комарници,,,както сме почнали ще си създадем още по-една професия,,, :-D :-D :-D
pavkatay - майстор
Tonko 01 написа:
Колеги,а някой знае ли как се правят ролетни комарници,,,както сме почнали ще си създадем още по-една професия,,, :-D :-D :-D
Само да не започнете и сливици и апендикси да вадите :)
Илиян Илиев™ - майстор
Мързи ме да чета темата и направо ще се изрежа:

За мен най-добрия комарник е райд от тези с течността, дето се вкарват в контакта. Даже и мухи няма, а прозорците ни са винаги отворени.

Аз проблеми с комарите нямам, някак си все ме отбягват и рядко се случва да ме налази. Жената обаче ако има само един комар на света нея ще захапе. От както взехме този уред прозорците са постоянно отворени и се случва максимум по 1-2 пъти в седмицата да я жилне нещо.

Преди сме имали и комарници и на затворени прозорци сме били и по 5-6 на ден си я хапеха.

А да не говорим, че с комарник не се усеща никакво течение и свеж въздух в апартамента.
velsi - Почетен майстор
Свеж въздух казваш. А замислял ли си се, че това, нещо, което изпаряваш и гони комарите, не е от най-полезните неща за дишане? Ама щом те устройва...
Илиян Илиев™ - майстор
Да замислял съм се. Щом е нещо създадено от човека в разни химически лаборатории, то със сигурност не е от най-полезните неща. Даже си има надпис на опаковката да се включва само при отворени врати и прозорци. :roll:

От друга страна, ако почнем да се замисляме за всичко, което дишаме(ядем и пием) в днешно време, то едва ли продукт с европейски сертификат за безвредност би бил по-вреден от каквото и да било друго. Не че им вярвам на сертификатите, но на фона на останалото... :?
Tonko 01 - помощник
За мен комарникът си е хубаво и полезно нещо,както и да го гледаме,,,,нито разваля гледката ,нито пречи,,,, в тази връзка исках да попитам още нещо,а именно- как точно( каква е точно хватката) при фиксирането на пантите ,при поставяне на готов комарник с опъната мрежа ,на висок прозорец без удобен достъп? В смисъл ,че мрежата като е опъната вече пречи и пантите предварително трябва да се поставят и да съвпаднат точно! Как точно ги мерите? Благодарско предварително :)
stiv1961 - майстор
Tonko 01 написа:
мрежата като е опъната вече пречи и пантите предварително трябва да се поставят и да съвпаднат точно! Как точно ги мерите? Благодарско предварително :)
Въшкава работа :) Ако не си сложил мрежата фиксирай пантите и ги монтирай на касата.След това опъваш мрежата и закачаш комарника.
  • 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 14

Тема "Комарници - мрежи против мухи и комари." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: