• 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
andro440 - майстор
preslav написа:
andro440 написа:
Нищо не ми показвай ,ако не е твое дело ,,тези клипове ги гледам всеки ден -
Колко да е мое дело фабричното изпълнение, за което ти твърдиш, че компресорът ти го нямал. В случая не става въпрос за направи си сам, а за това да знаеш какво имаш и да го ползваш по предназначение. Ако при теб тази фабрична система за разтоварване не работи ще е въпрос на ремонтирай сам, което разбира се не е задължително.
ti ,жена.деца ,или внуци -нямаш ли ,че си се хванал с мен да се занимаваш , от компресори нищо не разбираш ?
preslav - майстор
andro440 написа:
preslav написа:
andro440 написа:
Нищо не ми показвай ,ако не е твое дело ,,тези клипове ги гледам всеки ден -
Колко да е мое дело фабричното изпълнение, за което ти твърдиш, че компресорът ти го нямал. В случая не става въпрос за направи си сам, а за това да знаеш какво имаш и да го ползваш по предназначение. Ако при теб тази фабрична система за разтоварване не работи ще е въпрос на ремонтирай сам, което разбира се не е задължително.
ti ,жена.деца ,или внуци -нямаш ли ,че си се хванал с мен да се занимаваш , от компресори нищо не разбираш ?
Исках по някакъв начин да ти помогна, но явно ти не се нуждаеш.
Успех!
sveto - специалист
Колеги, да съживим малко темата. И аз най-после се наканих да се заема със сглабянето на моя компресор. Частите, които имам до момента са: Компресорна глава от ЗИЛ, електромотор монофазен 2.2 КW, бутилка с предпазен клапан и пресостат. Разбира се веднага възникнаха някои въпроси, на които не намерих отговор в темата. Тъй като компресорната глава е с течно охлаждане, обмислям идеята да направя охладителна система с радиаторче от парно за кола, помпа от пералня за циркулацията на антифриза и някакво разширително казанче. Как ви се струва идеята като цяло и някой правил ли е подобно нещо?
Krass - майстор
Тъй като компресорната глава е с течно охлаждане, обмислям идеята да направя охладителна система
Няма смисъл. Освен ако не работи нонстоп.
novgradski - специалист
Ако толкова искаш да му монтираш водно охлаждане - Вземи едно метално казанче и го "вържи " за топла и студена вода (без помпа - преди години го наричахме "термосифонно охлаждане "- естествена циркулация)....и му се радвай.
sveto - специалист
Точно такава ми беше първоначалната идея, но не съм сигурен, дали може да се разчита на естествена циркулация, а и май ще ми е по-лесно да намеря радиаторче от парно за десетина лв, отколкото някакъв метален съд, че да му запоявам и щуцери.
sveto - специалист
Друг проблем, който трябва да разреша е как да свържа компресора с ресивъра (аз си го наричам бутилка, но май не е много правилно). От компресорната глава излиза ъглов щуцер с резба М22х1.5 искам връзката да е с медна тръба и се чудя как точно да стане. Продава ли се някъде нещо като холендър, с такава резба? [img]
Прикачен файл:
2018-03-18-00-00-09.jpg
[/img]
novgradski - специалист
Аз предпочитам гумен маркуч за хидравлика - той си има гайки и не трябва холендър - пък и не предава вибрациите от компресора . Същото може да стане и с медна тръба , както връзването на климатиците -те си имат инструменти за рязане и оформяне на краищата .
mitko64 - майстор
sveto написа:
Друг проблем, който трябва да разреша е как да свържа компресора с ресивъра (аз си го наричам бутилка, но май не е много правилно). От компресорната глава излиза ъглов щуцер с резба М22х1.5 искам връзката да е с медна тръба и се чудя как точно да стане. Продава ли се някъде нещо като холендър, с такава резба? [img]
Прикачен файл:
2018-03-18-00-00-09.jpg
[/img]
щуцери с резба 22Х1,5 са за тръба Ф15мм. Моят компресор е изпълнен с такива, само че неръждавейка от Сетра.Огледай сайта на Варум 94, там продават тръби медни Ф15, холендрови гайки М22Х1,5, врязващи пръстенчета за тръбите, разтоварващи клапани с вход Ф15. Само не знам как завършва щуцеррът на компресора(гледайки го под увеличение е май за врязващ пръстен), като краен или като междинен.Как се прави самоделно фланчето за дихтунга не знам, моите изводи си бяха готови. При тези със врязващ се пръстен е елементарно, стягаш и се врязва в тръбата(медна или алуминиева). Ето ти примерно нещата https://www.varum.bg/product/2850/meka- ... 5-h-1.html , https://www.varum.bg/product/3922/holen ... h1-5f.html , https://www.varum.bg/product/711/vryazv ... n-f15.html , https://www.varum.bg/product/1731/razto ... 2x1-5.html .
sveto - специалист
Колеги, много ви благодаря за информацията, точно от тези неща имам нужда!
  • 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11

Тема "Компресор за въздух от ЗИЛ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: