• 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 45
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
velsi - Почетен майстор
Не иска да се качи. Файловете са големи и форумът не ги приема.
MrMurdjo - майстор
Дай линк тогава, стига си го крил само за себе си :)
MrMurdjo - майстор
Тва маджарския не е език като хората :)
Изтеглих първото. STL файлът е стандартен стереолитографичен формат, използван от Солид Уъркс и др. Трябва ти САМ програма, която може да чете този формат и от там насетне сам да си създадеш г-кода според твоята машина, фрезери, материал и т.н.
OBJ файлът на първо четене (той си е текстов формат също) изглежда отново 3Д изображение, но за друг интерпретатор и нямам идея за кой.
Готов Г-код няма и е логично, защото е машинно зависим.
STL се отваря с Google SketchUp или Sketchup 5, който го има по торентите. Предполагам е версията преди да ги купи Гугъл.
Програмата CanBam, която ползвам може да чете и интерпретира STL.
nesa - специалист
Здравейте и поздравления за новата тема.
Незнам кой за какво използва своите машинки, но аз моята я правих (2200/1200/30) за изработка на мебелни вратички и интериорни врати (ако знете какво търсене направих навремето за една програма - нямате си на идея). За да не се лутат и други като мен ще Ви дам един линк където може да намерите доста софтуер за ЦНЦ, Corel и макроси за него, работещи версии на Vectric Aspire v3 и много други програми. Надявам се да съм бил полезен.
Успехи.
nesa - специалист
svetliopi44 написа:
И къде е линка ... :?
:x :x :x :x :x
Опаааааааааа...
:x :x :x :x :x :x
http://irvik.at.ua/load/
MrMurdjo - майстор
Да попитам, някой работил ли е и познава ли 3Д пакета VariCad?
MrMurdjo - майстор
Явно никой :)

А сега пък да попитам знаете ли програми, които могат да смятат общата дължина на пътечката на инструмента при рязане или гравиране.
tsenkov - специалист
MrMurdjo написа:
Явно никой :)

А сега пък да попитам знаете ли програми, които могат да смятат общата дължина на пътечката на инструмента при рязане или гравиране.
има ползват ги лазерите но не знам как се казват във вторник ще вземам детаили от колегата и ще го питам. В ЕМС-ти дава времето за изработка .Ако има някои които познава програмата би могъл да ни обясни.
  • 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 45

Тема "CNC софтуер" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: