• 1
  • 80
  • 81
  • 82
  • 83
  • 84
  • 154
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
mObbiN - специалист
Мисли бе талант нали си голям капацитет или хремата ти пречи?Ще ти дам жокер нали знаеш къде трябваше да си монтираш вентилатора сега просто го пусни!
tgv - специалист
Братко по оръжие Мобин, даже не си оценил идеята която ти дадох. В Япония съм виждал малки Ветрогенераторчета тип ВЕНТИЛАТОР. Ама там хората си ги монтират на покривите, а не по разни Дирки. :)
Все още очаквам някакво Разумно и Евтино решение.
mObbiN - специалист
Моето решение е разумно и евтино защо ли не ти харесва като е точно за теб?Японците може да ги монтират на покривите но ти го монтирай където ти казах защото няма да работи добре!Братко!
edemy2001 - специалист
tgv написа:
Братко по оръжие Мобин, даже не си оценил идеята която ти дадох. В Япония съм виждал малки Ветрогенераторчета тип ВЕНТИЛАТОР. Ама там хората си ги монтират на покривите, а не по разни Дирки. :)
Все още очаквам някакво Разумно и Евтино решение.
Брате ле, каквото повикало, такова се обадило...
tgv написа:
...Имам Ветрогенератор с диаметър на турбината 2 м. и номинална мощност 1,5Квата при скорост на вятъра 14м/с. Имам и два акумулатора по 120 Ампер/часа. До 7,3м/с мощноста от Ветрогенератора е предостатъчна за зареждане на акумулаторите, но от там на горе имам излишък от електроенергия. Налага ми се да огранича мощноста. Но така Ветрогенератора никога няма да се изплати....
Я ме светни най-напред къде в България има такова ветровито местенце, пък може и да се смиля и да ти кажа едно разумно решение за излишната енергия! Ама ако пак тръгнеш да лъжеш... ще ти дам същия съвет, дето ти го дава mObbiN
tgv - специалист
Братко по оръжие Мобин, даже ще доразвия идеята ти. От утре минавам на Бурания / боб със зеле / , хем ще правя ток, хем ще има и Метанец, за газовия котлон. Е те на това му се казва Когенерация.
ludiagsm - специалист
tgv написа:
........
Та молбата ми за съвет към Многоуважаемия Форум е, какво да правя с излишната ел енергия.
Явно съм се набутал с толкова голям Ветрогенератор.
избери си някои от тези: http://www.ebay.com/sch/i.html?_from=R4 ... Categories и приспадай от сметките за електричество , аз ве4е 2-ра година ползвам един 300 ватов и при слънчев месец сметката ми за ток усеща разликата ;)
mObbiN - специалист
tgv написа:
Братко по оръжие Мобин, даже ще доразвия идеята ти. От утре минавам на Бурания / боб със зеле / , хем ще правя ток, хем ще има и Метанец, за газовия котлон. Е те на това му се казва Когенерация.
Ама ти наистина си голям капацитет!Браво! =D>
До тук с глупостите!Смени си тона и бъди човек,ако искаш да дадеш идея или да помогнеш прави го разумно и с необходимото уважение защото всеки може да се прави на простак мисля ,че го разбра!
tgv - специалист
edemy2001 написа:
Я ме светни най-напред къде в България има такова ветровито местенце, пък може и да се смиля и да ти кажа едно разумно решение за излишната енергия! Ама ако пак тръгнеш да лъжеш... ще ти дам същия съвет, дето ти го дава mObbiN
Ще трябва да се съглася с Младомо, че в България ветровия потенциал е недостатъчен за високо ефективна ветроенергетика. За съжаление през 2004г. нямаше кой да ми го каже. Разнасяха се разни апокрифни карти, с изледвания правени от Японците, по програмата Саппард. Даже мисля че я има публикувана и в този Форум. България няма още Ветрови Атлас, за територията си. Но пък сега аз ще те светна. Преди да да се пристъпи към реализирането на вятърна електроцентрала, се правят поне 2годишни изследвания на ветровия потенциал със сонди на височина близка до центъра на турбината. Мисля че още от първия си пост публикувах едно четиво на Датската асоциация по Ветроенергетика, където тези неща са обяснени.
Но мога и с още нещо да те светна. В Конрад има едни мини меторологични станции, които като си ги включиш към компютъра, ще можеш да си събереш база данни за мястото което те интересува. След това като екстраполираш данните към близките МТО станции, ще можеш да добиеш представа за ветровия потенциал. В UNDERGRAUND WEATHER има история от 2005г.
http://bulgarian.wunderground.com/histo ... atename=NA
Така че действай.
edemy2001 - специалист
tgv написа:
edemy2001 написа:
Ще трябва да се съглася с Младомо, че в България ветровия потенциал е недостатъчен за високо ефективна ветроенергетика. За съжаление през 2004г. нямаше кой да ми го каже. Разнасяха се разни апокрифни карти, с изледвания правени от Японците, по програмата Саппард. Даже мисля че я има публикувана и в този Форум. България няма още Ветрови Атлас, за територията си. Но пък сега аз ще те светна. Преди да да се пристъпи към реализирането на вятърна електроцентрала, се правят поне 2годишни изследвания на ветровия потенциал със сонди на височина близка до центъра на турбината. Мисля че още от първия си пост публикувах едно четиво на Датската асоциация по Ветроенергетика, където тези неща са обяснени.
Но мога и с още нещо да те светна. В Конрад има едни мини меторологични станции, които като си ги включиш към компютъра, ще можеш да си събереш база данни за мястото което те интересува. След това като екстраполираш данните към близките МТО станции, ще можеш да добиеш представа за ветровия потенциал. В UNDERGRAUND WEATHER има история от 2005г.
http://bulgarian.wunderground.com/histo ... atename=NA
Така че действай.
Виж това: http://www.napravisam.bg/forum/viewtopi ... 20#p339905
Имам логер, който работеше на мачтата ми от 28.02.2011 до 15.01.2012 год. Свалих го за профилактика и още не съм го върнал обратно на мачтата. За този период в Стара Загора на моята мачта средната скорост на вятъра е 5.6 м/сек. А, тук http://www.stringmeteo.com/synop/bg_table1.php има данни за някои места в България още от преди 30 години.
А, въпроса ми беше къде е това място за което ти говориш във въпроса си за излишната енергия? Питам, защото подозирам, че пак се опитваш да ни пързаляш. В България няма такова място където средната годишна стойност на вятъра да е над 8 - 10 метра в секунда, а ти питаш какво да правиш с излишната енергия над 7 м/сек...
Та когато получа отговор на този въпрос, който ти зададох, може и да ти дам поне една идея за излишната енергия.
tgv - специалист
Има. Връх Ботев, Връх Мургаш и някои други. Поразгледай подробната месечната история, през зимните месеци и ще видиш ветрове с скорости доста по-високи от средномесечната. Та за тях говоря. Имай в предвид че МТО-станциите мерят на 10м. височина, и често са разположени в среда която смущава потока.
  • 1
  • 80
  • 81
  • 82
  • 83
  • 84
  • 154

Тема "ветрогенератор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: