• 1
  • 80
  • 81
  • 82
  • 83
  • 84
  • 115
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
Nortek4648 - специалист
Здравейте на всички,и поздравления за добре свършената работа!
Макар и късно наскоро и аз се сдобих с проектор от училише ето този модел: http://www.artprint-bg.com/prod.php?id=2121
Купих монитор на старо (втора употреба) ето този: http://www.cel.ro/monitoare-lcd-led/mon ... 371-l/poze
Направих всичко както трябва но без да махам слоевете,защото не ми стана много яско как се прави и за да не прецакам нещо го направих както си е.
Оригиналната лампа в описанието на линка пише че е на 24V/250W 2300 лумена? (тук май са объркали нещо,неможе да са 2300лумена,странно.)
Всичко работи но с оригиналната лампа се вижда що годе добре,но не задоволително и то задължително на тъмно.
Купих халогенка 650W на 220V като преправих захранването разбира се свожих и регулатор за плавно пускане, като си мислех че с нея вече ще е много добре,
но яркоста става малко повече и пак не мисля че е много добре, също така вече има и проблем с охлаждането защото матрицата започва много да грее независимо че има 3 вентилатора отгоре,също така и в кутията съм добавил 2 - един да изкарва и един да вкарва.
После прочетох за метал халогенна лампа 400W ,запалка и дросел също така се чудя дали ще стане и със ксенон?
кое от двете е по-добре
Някой правил ли е с тази матрица проектор и дали трябва да се махнат слоевете?
Може ли да ми кажете по-подробно как става процедурата понеже до сега не съм махал.
(трите вентилатора отгоре ги няма на снимките защото след това ги добавих)
Ето няколко снимки на досега направеното:
Благодаря ви, ще очаквам съвети...

Прикачен файл

DSC07304.JPG

Прикачен файл

DSC07317.JPG

Прикачен файл

DSC07315.JPG

Прикачен файл

DSC07314.JPG

Прикачен файл

DSC07307.JPG
brad4edat - специалист
Аз също съм чел, че се махат някакви слоеве от матриците, отлепяли се с киснене с влажен парцал. Назад в темата имаше описано на няколко пъти как се махат. Вероятно ще има подобрение в яркоста на картината щом хората рискуват за да ги махнат тези слоеве.
Ксенона от кола е 3200лм, което е много по-малко от повечето метал халогенни крушки, едва ли ще е добре да си даваш парите за експеримент с ксенон в твоя случай.
Успех :partyman:
brad4edat - специалист
Taurus1 какво стана, взе ли винила???
Можеш ли да споделиш вече някакви наблюдения за картината с винил и без винил?
brad4edat - специалист
Ето окончателния вид, в който мисля да оставя проектора.
Получи се добре, достатачно светлина в тъмна и запердена стая за гледане на филми, снимки, клипчета, игри и телевизия. Проектора е на 330см. от стената, като максималния диагоал на картината е около210-220см.
Когато проектора е на около 100-150см. от стената, картината е достатачно ярка за да се гледа и през деня и то при директно осветяване на стената(екрана) от слънцето, НО екрана трябва да бъде черен!!!
Прикачен файл:
modified_hak HP vp6111 DLP projector _ hid xenon bulb.jpg modified_hak HP vp6111 DLP projector _ hid xenon bulb.
Модифициран _ хакнат DLP проектор.
vladaeca - напреднал
Приятели,
Успя ли някой да намери начин за смаляване на екранът. Драйверите на моя лаптоп не го подържат, а настройките на мониторът не са достатъчни, ресайзват ама много малко до 10мл. Та мониторът ми е Сони, но вътре има части и на Philips и на LG.
Та трябва ми да го смаля малко с около 30мм в двете посоки.

Предварително благодаря.
iocaka - помощник
Здравейте ,нека и аз да се запиша в темата. В началото на месеца си взех един проектор от колегата kiril_nedev за което му благодаря. Пробвах да сложа луничка ,но явно не са достатъчно лумените и беше много тъмна и жълтеникава картината. Взех си халогенна крушка осрам куул блу за която беше писано по-назад в темата ,но явно рефлектора който ползвам от луничката не е добър и отново не достига светлина ,та ако някой има рефлектор от оригинална лампа който не му трябва или ако можете да ме насочите от къде мога да си намеря рефлектор ще съм ви много благодарен ,защото много искам да го направя ,идея ми е от много време и вече имам проектора само това осветление му остана. :)
Kalistobg - специалист
iocaka написа:
Здравейте ,нека и аз да се запиша в темата. В началото на месеца си взех един проектор от колегата kiril_nedev за което му благодаря. Пробвах да сложа луничка ,но явно не са достатъчно лумените и беше много тъмна и жълтеникава картината. Взех си халогенна крушка осрам куул блу за която беше писано по-назад в темата ,но явно рефлектора който ползвам от луничката не е добър и отново не достига светлина ,та ако някой има рефлектор от оригинална лампа който не му трябва или ако можете да ме насочите от къде мога да си намеря рефлектор ще съм ви много благодарен ,защото много искам да го направя ,идея ми е от много време и вече имам проектора само това осветление му остана. :)
а лупи от проектора махал ли си както съм описал по- назад в темата?
iocaka - помощник
Не съм махал лупи ,защото не знам кои точно трябва да оставя и кои да махна ,утре ще го разглобя и ще снимам ако можеш да ми кажеш кое мога да махна.
Kalistobg - специалист
всичко в зелено се оставя
в червеното махаш всички лупи освен последната
която би трябвало да е нормална лупа а не с малки лупички

при мен последната лупа е нормална

Прикачен файл

P1150769.JPG

Прикачен файл

026744383-big.jpg
  • 1
  • 80
  • 81