• 1
  • 83
  • 84
  • 85
  • 86
  • 87
  • 103
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
stivemaster - майстор
Здравейте пак, трябва ми схема на датчик за омичен контакт с метал. В интерес на истината намерих вече такива макар и за вода (предполагам разликата е само в диапазона на съпротивлението макар че не знам точното съпротивление на сладката вода) но ме интересува как да защитя транзистора или транзисторите от изгаряне поради въздействие от режещата дъга.
Filomatis - специалист
stivemaster написа:
Здравейте пак, трябва ми схема на датчик за омичен контакт с метал. В интерес на истината намерих вече такива макар и за вода (предполагам разликата е само в диапазона на съпротивлението макар че не знам точното съпротивление на сладката вода) но ме интересува как да защитя транзистора или транзисторите от изгаряне поради въздействие от режещата дъга.
Не мисля,че е добро решение този начин на определяне на височината на детайла.Що не използваш механичен ключ?
stivemaster - майстор
Защото е по трудоемко и по скъпо колега.Почти няма нова машина която да не включва такъв датчик.
stivemaster - майстор
То не че някой ме пита,ама аз да се похваля, ей до тук съм стигнал. :-D

Прикачен файл

x+z.jpg
MrMurdjo - майстор
Напредваш. Пускай снимков материал. До тук добре изглежда.
Iliev Labs - специалист
.

Възможно ли е с Ардуино, да е спретне серво драйвер?

.
erolchy - специалист
Здравейте!
На скоро си купих това управление http://olx.bg/cnc-mach3-kontroleri-za-mashini-i68050762 напълно стандартно според мен и направих опит да го свържа към този драйвер ''festo sec-st-48-6-p01'' и нещо не успя да тръгне мотора. На самият драйвер има една лампичка за ерор която постоянно свети. Преди това проверих с осцилоскоп какво излиза на изхода на управлението и се оказа че всичко е настроено и точно. Като цяло мисля че не знам как да вържа управлението към този драйвер. Можели някой да ми даде съвет идеи или направо ако има опит с такъв тип драйвер да ми сподели как се прави.
Благодаря!

Прикачен файл

2079562_large.png
2079562_large.png (62.15 KиБ) Видяна 3301 пъти
Iliev Labs - специалист
Според описанието на този драйвер, червения лед свети:
- при късо съединение на изхода за мотора ( проверете мотора, проверете кабелите )
- при прегряване на крайното стъпало (много малко съпротивление на намотките на мотора, проверете мотора, Check fitting of controller- това го превеждам като - проверете свързването с контролера, но не съм сигурен.
На 64 страница в описанието има таблица с минималните и максималните стойности на входовете, провери ги.
http://www.festo.com/net/SupportPortal/ ... 3682g1.pdf
erolchy - специалист
Добре всичко по мотора и окабеляването е на ред, даже мотора го завъртам от бутоните на драйвера, явно моят мотор е с много ниско съпротивление. А дали знаете как да свържа управлението(тази първата платка с линка от olx) към драйвера ?
Благодаря за помощта до момента :)
MrMurdjo - майстор
Имаш ли от контролера и трите сигнала - стъпка, посока и разрешение (enable)?
  • 1
  • 83
  • 84
  • 85
  • 86
  • 87
  • 103

Тема "CNC електроника, управление на стъпкови и серво мотори" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: