• 1
  • 88
  • 89
  • 90
  • 91
  • 92
  • 154
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
mladomo - специалист
TDV много бързо си изтри отговора и се обърна на 180 градуса доста хора обаче го прочетоха :). ВИждал съм фрунаджискки лопати от двете страни са еднакви , а ветропаказателите се обръщат винаги по посока на вятъра.

Едеми айде обясни къде минава тогава ел зарядите на мълнията, когато има човек в колата и защо не го убива и засягат тези огромни токове. Хубаво е първо да направите работещ ветрогенератор па после да търсите как да го защитавате от мълнии те са ви най- малкият проблем. Като направите питайте ще ви кажа как да го защитите. Едеми много бъзаш да яхнеш недоволството срещу мен , но си ми смешен в стремежа да се измъкваш от неудобните ми въпроси. Прочети как спорехме, че твоя генератор произвежда при 1 м/с и как после се извъртя.

Колега,
Имаш си тема (заключена), има и ясно условие за отварянето й - червеното.
Заеми се тихо и кротко с великото си изобретение/технология, новите нечувани и безсмислени имена на творенията си и т.н.
Не пречи на хората тук да си дискутират по съществото - убий ги, закопай ги в калта с резултатите си!
Да не се заема аз с теб!
Достатъчно "гювеч" ти пусна и усилия (да си пишеш в блог необезпокояван) положи колегата Тани.
Като няма файда - явно НЕ СИ за тук. Има си Нобелов комитет, училища, детски градини, здравни заведеня и т.н.
8180
tgv - специалист
Младото, не съм го изтрил аз. Имаш си Ангел Пазител. Надявам се Безкористен. :finga:
Още помня договорките ти с Администратора от МАЗЕТО да пробутвате КВТ. И там доста хора Ви казаха че КВТ е шарлатанство. Резултата беше че станахте за смях. :lol:
edemy2001 - специалист
mladomo написа:
...Едеми айде обясни къде минава тогава ел зарядите на мълнията, когато има човек в колата и защо не го убива и засягат тези огромни токове. Хубаво е първо да направите работещ ветрогенератор па после да търсите как да го защитавате от мълнии те са ви най- малкият проблем. Като направите питайте ще ви кажа как да го защитите. Едеми много бъзаш да яхнеш недоволството срещу мен , но си ми смешен в стремежа да се измъкваш от неудобните ми въпроси. Прочети как спорехме, че твоя генератор произвежда при 1 м/с и как после се извъртя....
Много интересно кои са ти неудобните въпроси!? Май има повече такива към теб на които не отговаряш и се изплъзваш като пехливанин намазан с олио.
"Приятелю" прегледай темата от началото, та до края. За да ти спестя труда да четеш, който по принцип ти е чужд, ето:
Този е експериментален - свален от мен, защото си е експериментален и пробите са завършени. Работил от март 2008 до септември 2008:
Прикачен файл:
PICT9549a.jpg
PICT9549a.jpg (108.27 KиБ) Видяна 2922 пъти
Работи от март 2009 до октомври 2009 в този си вид:
Прикачен файл:
PICT0118b.jpg
PICT0118b.jpg (81.64 KиБ) Видяна 2922 пъти
От тогава до сега работи и е преработен така по желание на собственика му:
Прикачен файл:
Изображение0234.jpg
Работи от юли 2010:
Прикачен файл:
PICT0588.jpg
Работи от февруари 2012 год:
Прикачен файл:
PICT0032.jpg
Хайде да видим поне един твой, който да РАБОТИ и да дава използваема енергия!

Колкото за мълниите и колите - пак ти казвам - прочети що е това Фарадеев кафез, ама ти очевАдно не обичаш да четеш.

За защита от мълниите на малките ветрогенератори се използва най-обикновен гръмоотвод, който да е сложен или на същата мачта на която е ветрогенератора, като продължение на вертикалната му ос или в непосредствено съседство (да се разбира растояние, което позволява въртенето на генератора и ротора, без да се блъснат в него) специално изграден за целта гръмоотвод, който да превишава височината на най-високата част на генератора и лопатите му с минимум 1 м. И в двата случя гръмоотводите трябва да са заземени (не занулени) при съпротивление на прехода гръмоотвод земя да не е по-голямо от 5 ома, което се замерва със специлиазиран мегер от съответна лаборатория. Като компромис може да се приеме присъединяване към съществуваща гръмоотводна инсталация, за която се предполага, че отговаря на условията като такава.
mladomo - специалист
Едеми
Първо скин ефекта е при високи честоти. Тука има разряд. :) кви ефекти търсиш
Второ http://www.rosti.svirski.com/bg/publish1.php
че аз ако ти го кажа няма да повярваш хората са го написали.
Трето вероятността да удари мълния е 1 /100 000.
4етвърто работещ генератор ама не си показал характеристиките.Значи е неработещ генератор. Тука администраторите искат характерситики иначе затварят темата.
VLADO66 - майстор
Ако искате реална защита се ползва активен мълниеприемник.На Фарадей не разчитайте-виждал съм ударено метално съоръжение с изгоряла електроника вътре от индуцираните токове.
mladomo - специалист
То за тия малки генераторчета не си струва :) труда.
По добре не правете нищо дойде ли мълнията все е едно администратора на тоя сайт е дошъл.
Цепи наред. Нколко милиона волта и почти толкова ампера :) то топи всичко наоколо вие генератор ще спасявате. Чак вътре по кабела ще влезе и ще ви гръмне апаратурата. ТО аз не съм видял работещи генераторчета в БГ ама за екзотика нека има по някое тук там. МОже да ги разиграеме кажете кое къде се намира и аз ще заложа на някое 10 лв, че една година няма да го удари мълния. Така ако за ток не стават поне за ролетка да ги ползваме.
edemy2001 - специалист
mladomo написа:
Едеми
Първо скин ефекта е при високи честоти. Тука има разряд. :) кви ефекти търсиш...
Не стига другото, ами и нахален! Собствените си думи се опитваш да припишеш на мен! Аз скин ефект не търся - достатъчно дълго съм работил като съм го използвал и сега още го използвам. А, я вземи ти си прочети собствения пост и виж кой говори за преминаване на зарядите по повърхността! И аз точно затова те попитах, да не би мълнията да е високочестотна, та да минава по повърхността!? Ето го цитата:
mladomo написа:
Точно за това говорех, че елетрическите заряди се движат по повърхността и ако го знаеш това щеше да знаеш и как да си направиш съоръжението за да не го ползваш като гръмоотвод...
Попрочети, ти казах днес по-рано, темата. Но на теб тази работа - да четеш не ти е по душа. Само, че този път няма да цитирам стари мнения, за да казвам какви са данните на тези генератори, ако те интересуват - намери си ги.
mladomo написа:
То за тия малки генераторчета не си струва :) труда.
....
Цепи наред. Нколко милиона волта и почти толкова ампера :) то топи всичко наоколо вие генератор ще спасявате. ...

Напротив, струва си труда и то не заради генераторчето - на генераторчето майната му! Важното е хората които са долу и ползват съоръжението те да не пострадат и затова tgv отвори приказка за защитата от мълнии.

Колегата VLADO66 ще ми прости, ама ще цитирам подписа му: "Можeш дa извaдиш човeк от сeлото, но сeлото от човeкa никогa."
Последна промяна от edemy2001 на нед юни 10, 2012 11:32 pm, променено общо 1 път.
tgv - специалист
Затова предложих да му се отвори тема за Мълнии, че да си пише глупостите на воля. От друга страна темата може да се ползва за залагания на Руска Ролетка с младото. Само че человека е поизпаднал откакто му заключиха темата. Нещо са му ниски залозите. :-D
mladomo - специалист
edemy2001 написа:
mladomo написа:
Едеми
Първо скин ефекта е при високи честоти. Тука има разряд. кви ефекти търсиш...

Не стига другото, ами и нахален! Собствените си думи се опитваш да припишеш на мен! Аз скин ефект не търся - достатъчно дълго съм работил като съм го използвал и сега още го използвам.
Е нали те питах от къде минават тия заряди за да не убиват човека в колата. Ти спомена скин ефекта ама нещо май не си доразбрал за него. При него плътността на тока се разпределя повече в периферията отколкото в средата ама тече навсякъде. Е като минат тия хиляди ампери разряд на мълнията ако имаше скин ефект дори и частица от този ток щеше да убие човека. Ако ветрогенератор не можеш направи си поне гръмоотвод. Колко ти е работната площ на тия ветрогенератори .

Админстратора 8081
mladomo написа:
TDV много бързо си изтри отговора и се обърна на 180 градуса доста хора обаче го прочетоха :). ВИждал съм фрунаджискки лопати от двете страни са еднакви , а ветропаказателите се обръщат винаги по посока на вятъра.

Едеми айде обясни къде минава тогава ел зарядите на мълнията, когато има човек в колата и защо не го убива и засягат тези огромни токове. Хубаво е първо да направите работещ ветрогенератор па после да търсите как да го защитавате от мълнии те са ви най- малкият проблем. Като направите питайте ще ви кажа как да го защитите. Едеми много бъзаш да яхнеш недоволството срещу мен , но си ми смешен в стремежа да се измъкваш от неудобните ми въпроси. Прочети как спорехме, че твоя генератор произвежда при 1 м/с и как после се извъртя.

Колега,
Имаш си тема (заключена), има и ясно условие за отварянето й - червеното.
Заеми се тихо и кротко с великото си изобретение/технология, новите нечувани и безсмислени имена на творенията си и т.н.
Не пречи на хората тук да си дискутират по съществото - убий ги, закопай ги в калта с резултатите си!
Да не се заема аз с теб!
Достатъчно "гювеч" ти пусна и усилия (да си пишеш в блог необезпокояван) положи колегата Тани.
Като няма файда - явно НЕ СИ за тук. Има си Нобелов комитет, училища, детски градини, здравни заведеня и т.н.
8180
Администратора ти заплашваш ли ме че ще се заемеш с мен ?
Вярваш ли ми че ако сме лице в лице нямаше да си толкова смел.
Къде във форума има тези правила и защо ги прилагаш срещу мен само.
Администратора Ти ли водиш кампанията срещу моята технология и допускаш спам и обикновенни подигравки срещу мене и отгоре на всичко ми забраняваш темата без аз да съм нарушил обявените правила..
Това че ти не разбираш нещо не значи че имаш право да го спира.
8180 - майстор
mladomo,
Гледам си прочел мнението ми. Ако прочетеш правилата, ще разбереш, че ТО Е ВАЖНОТО ТУК, независимо дали ти харесва и дали си го разбрал.
Не ми остава нищо друго, освен да ти дам почивка 1 месец[/b], да твориш и постигаш резултати.
Към края на месеца, ОБЕЗАТЕЛНО прочети и научи Правилата, ако решиш да се завърнеш по-трайно.
Поздрави,
  • 1
  • 88
  • 89
  • 90
  • 91
  • 92
  • 154

Тема "ветрогенератор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: