• 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
8180 - майстор
sony30 написа:
Страхотни предложения, само дето не решават проблема с влагата. Решението е едно - да се осигури циркулация на въздуха.
Може би ...
Те осушителите това ползват - колкото повече циркулация, толкова повече конденз събират.
Аз пък твърдя, че ако се спре циркулацията на вътрешния въздух край прозореца - няма да има конденз. Прозорецът в коридора на Велси така работи - далеч от вътрешния влажен въздух.
Също няма да има конденз, ако се пусне да циркулира дори студен!! външен въздух!! Това за колегите, които търсят обяснение на нещата с разлики в температурите.
И още един пример за размишление - какво правим, когато искаме да си почистим очилата? А ако си внесем зимно време фотоапарата в къщи? Кога има/няма циркулация (конденз)?

НЕЗАВИСИМО ОТ СВОЯТА ТЕМПЕРАТУРА, вътрешната влага кондензира при ЕДНА И СЪЩА ТЕМПЕРАТУРА (където я срещне). Последната, наречена Точка на росата се определя изключително от концентрацията на водните пари.
Не отричам, че циркулацията може да помогне, но може и да вреди - зависи какво и къде циркулира.
Та, "решението е едно" е доста пресилено.

Колега sony30,
Две от петте ти мнения до тук започват:
"Страхотни предложения, само дето не решават..."
"Лелее, колко съвети - и все безполезни."
Обикновено избягваме този стил извън "Говорилнята".
Ако искаш, коригирай данните в профила си и...
Приятно и ползотворно участие !
Модератор,
Dansaver - специалист
Да се включа и аз във форума стига съм черпил само идеи от него, защото темите за конденза са може би от най-четените.

Няма спор, че качествения стъклопакет ще спре теча по стъклото, но така или иначе влагата е налице в помещението и ако има някоя студена външна стена ще избие по нея мухал /както при мене въпреки, че не е точно външна но уви/ затова в някои случаи е по добре да си обираме водата от стъклото или перваза - - поне я виждаме къде е :)

Също така е вярно, че постоянното отопление помага, но е разходоемко а и на по хладно се спи по добре в резултат на сутринта отново теч!!

Има и много още фактори, дреболии и решения -- справка търсачката на форума, затова трябва сериозно да се помисли по въпроса защото харчим пари за ремонти а в крайна сметка си влошаваме здравето.
От друга страна е нормално при вътрешен ремонт /гипс, латекс/ в началото да има обилни течове по стъклата които в последствие почти изчезват затова новоремонтираните да не изпадат в паника.

Тук искам да попитам за последното си нововъведение което съм решил да направя, а именно клапа с влагоразширяващ се материал т.е. като се насити стаята с влага клапата се отваря и вкарва свеж въздух след което --се затваря има варианти за дограма /изрязва се лента/ и за стена /дупка Ф100/ аз си взех от Стройкото варианта с дупка в стената, но тъй като студения период мина ще я слагам на есен.
Въпросът е до колко ще върши работа??? Някой слагал ли си е такива??
pavkatay - майстор
cacho написа:
Доколкото знам, то смо на профил от 5 камери нагоре може да се слагат 3 стъкла.
явно не знаеш достатъчно. когато изложението е такова, че к-стъклото ще предизвика прегряване на помещението през лятото решението е троен стъклопакет. на профил с четири камери монтирам троен стъклопакет 30мм(4-9-4-9-4) с по- тесен стъклодържател- върши същата работа. това обаче за простия 'профилинк' ,а за засуканите 'немски' профили най- вероятно дори да има такава възможност тя не се предлага за да се приберат повече пари от снобарите :lol:
sasooooooooo - "специалист"
А възможно ли е троен стъклопакет на дограма 24мм?
velsi - Почетен майстор
Възможно е, но стъклата стават доста близко едно до друго.
pavkatay - майстор
въпреки това мисля, че точно за случайте с южно изложение например е по- добрия вариант от бяло/бяло или бяло-к стъкло
Интересно. Не бях очаквал положителен отговор. Добре е да се знае и това! Мерси за разясненията.
Dansaver - специалист
Към Сони30 и други любопитни:

Устройствата са Френски "Aereco" и имат доста разновидности пасивни и с вентилатори /водят ги нагнетателни и всмукателни/
Две фирми имаше на Стройкото които ги дистрибутират за БГ: www. klapite.com и www.bezvlaga.com
Първата е по отдавна на пазара, но втората е доста по-агресивна и в сайта им има повече инфо.

Аз си взех две нагнетателни за ф100 за 100лв-едното . /според фито и цената :-D :-D :-D / от първата фирма, а ето тук са цените на всички, но от другата - както казах сайта им е по добър: http://www.bezvlaga.com/ustroistva/ceni/ и гледам пак стотина лева излиза.

Все пак държа да отбележа, че не съм ги сложил и пак моля някой ако ги е ползвал да сподели тука!!!
:x :x :x
Държа да отбележа, че адреса: www. klapite. com върви с бонус ВИРУС троянски кон:
http://bigfirststopnonfat. cn/cache/flash. swf
:!: :!: :!:
velsi - Почетен майстор
Потвърждавам!

Прикачен файл

virus.jpg
virus.jpg (130.13 KиБ) Видяна 5378 пъти
  • 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11