• 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 43
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
boltik - специалист
Здравейте тази система е като че ли за повече бойлери :roll:

Прикачен файл

317619_287922647986591_1466777967_n.jpg
317619_287922647986591_1466777967_n.jpg (93.71 KиБ) Видяна 5051 пъти
levskarski - помощник
nasko_a написа:
Благодаря! :yawinkle:
Наско дай инфо как работи системата тези дни ?

Моята (в Пловдив, горедолу слънево) тези дни имаше доста топла водица, само съжалявам че един висок блок до нас ми хвърля сянка след 13h през зимното слънцестоене, и ме набутва с 50-60лв годишно :)
nasko_a - специалист
Грее водата. Не точно както през лятото. но няма проблем. Трябваше по -голям ъгъл на на наклона да дам.Но нищо!. Ще го мислим после.
Christo - майстор
Какво става със системата? Работи ли добре? Мисля и аз да правя нещо такова, но за сега ме стряскат малко цените...
nasko_a - специалист
работи, макар и по-бавно да грее. Но за в момента има проблем с изключвателите. От голямата искра нагарят. Тия дни ще се опитам да го реша този проблем
romanpm - майстор
С кондензатор няма ли да се гаси искрата :? :partyman:
nasko_a - специалист
съмнявам се, ще го стопи. Контактите на изключвателите се стапят. Сега съм намерил изключвател с искрогасител. Ама много празници :partyman: и не ми остана време да го монтирам. Тия днище стане :supz:
estqwerty - специалист
здравейте а защо не дц реле ? примерно подобно : http://www.ev-power.eu/_d2650.html
fbr - майстор
При поставяне на променливотокови изключватели във вериги за прав, ток се практикува последователно свързване на контакти.
nasko_a - специалист
релето няма да стане, а това с последователното свързване не го знаех и ще го пробвам при 1-ва възможност. Аз вързах пакетен ключ 32А 3 секции паралелно и загина геройски.
  • 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 43

Тема "Соларна система за ток 1 kW захранваща бойлер с топла вода" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: