Всъщност не бързай да се хвърляш на диодите! През деня в светла стая вижда ли се нещо и колко !???? Няколко страници по назад в темата има една тестова картина и дадени настройки за снимане с фотоапарат. Намери я и направи снимки така, както е описано в коментарите там и да прецениме дали е за 40w диод или за повече, дали има смисъл въобще да си играеш с огъня. Ако се вижда приемливо в светла стая на дневна светлина от 2 метра разстояние, то може и да си за по-силничък диод, ако си решил твърдо да играеш играта;)
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
brad4edat
- специалист
1149 мнения в "Видео стена за 300лв възможно или не ?"
В стаята която гледам няма възможност за дневна светлина,няма прозорци и е вътрешна стая,на електрическо осветление като се гледа се вижда нормално но все пак ще направя снимки и ще ги кача тук.
teo_5f
- помощник
Здравейте нов съм във форума видях че доста сте се отплеснали от темата и на мен също ми се върти тази идея от много време, шраиб проектор съм виждал в стаята по физика (аз съм на 15 и още ходя на училище) преди година две се сдобих със стар детски проектор произведен в ссср единственото което запазих е двойната леща
правил съм си експерименти с нея и телефон става но е твърде бледо и прекалено разпънато също така се размазва в краищата,но съм се решил да го направя лятната ваканция и мисля да ползвам този панел няма нужда да се боря цял ден с парче пластмаса само 4 болта държат панела цял http://www.donsoft-bg.com/product.php?id_product=7183 също така е Full HD 1080p като ще е гарга да е рошава а за лампа мисля на ползвам LED прожектор в един магазин в моя град продават такива прожектори цената която видях беше 20 лева но колко w никъде не пишеше (хората които са си направили проекторът от стар шраиб проектор и искат да махнат заоблянето може да ползват същия панел защото е wide screen или по просто казано 16x9 което значи че екрана е по широк и няма да заема цялото място)

правил съм си експерименти с нея и телефон става но е твърде бледо и прекалено разпънато също така се размазва в краищата,но съм се решил да го направя лятната ваканция и мисля да ползвам този панел няма нужда да се боря цял ден с парче пластмаса само 4 болта държат панела цял http://www.donsoft-bg.com/product.php?id_product=7183 също така е Full HD 1080p като ще е гарга да е рошава а за лампа мисля на ползвам LED прожектор в един магазин в моя град продават такива прожектори цената която видях беше 20 лева но колко w никъде не пишеше (хората които са си направили проекторът от стар шраиб проектор и искат да махнат заоблянето може да ползват същия панел защото е wide screen или по просто казано 16x9 което значи че екрана е по широк и няма да заема цялото място)
brad4edat
- специалист
Добре дошъл!
Хубаво си се насочил за първи опит с диоден фенер, ама за 20лв. това ще да е някой фенер с 1-3w диод на CREE, че даже и по-слаб диод ще да е! Тези фенери за тези, пари едва ли са повече 500-600LM, което е крайно недостатъчно!
Моя съвет е да се насочиш към някакъв диод с поне 1500LM, 4500-5500К.
Събирай се лещи де що видиш:) ама не кради и не чупи
Хубаво си се насочил за първи опит с диоден фенер, ама за 20лв. това ще да е някой фенер с 1-3w диод на CREE, че даже и по-слаб диод ще да е! Тези фенери за тези, пари едва ли са повече 500-600LM, което е крайно недостатъчно!
Моя съвет е да се насочиш към някакъв диод с поне 1500LM, 4500-5500К.
Събирай се лещи де що видиш:) ама не кради и не чупи

brad4edat
- специалист
Ето един продавач на CREE фенери на разумни цени, ако решиш да търсиш диод за първи тест. Аз си взех един 1800LM за колелото, че иде пролет и лято 
http://www.ebay.com/sch/m.html?_odkw=&i ... &_from=R40

http://www.ebay.com/sch/m.html?_odkw=&i ... &_from=R40
garvanat
- специалист
Сега хубаво си го замислил, но има няколко но-та.
1-во тая матрица, която си посочил, от линка не знам/ не виждам да има елетроника, т.е. най малкото нямаш буксата където да я свържеш с компа. иначе че е Full HD e супер
по-добре купи някой монитор втора ръка.
2-ро поразрови в тоя сайт на френски е но има доста реализирани проекти http://allinbox.com/
3- тоя прожектор според мен за 20 лв. няма да му стига до никаде светлината. Аз лично съм с диод за 40 W (4200 лумена) и има какво да се желае
4- Ще ти трябват и френелови лещи (може да питаш даскалката по физика за тях)

1-во тая матрица, която си посочил, от линка не знам/ не виждам да има елетроника, т.е. най малкото нямаш буксата където да я свържеш с компа. иначе че е Full HD e супер

2-ро поразрови в тоя сайт на френски е но има доста реализирани проекти http://allinbox.com/
3- тоя прожектор според мен за 20 лв. няма да му стига до никаде светлината. Аз лично съм с диод за 40 W (4200 лумена) и има какво да се желае
4- Ще ти трябват и френелови лещи (може да питаш даскалката по физика за тях)
teo_5f
- помощник
Като се позамисля сте прави но прожектора който съм си избрал е 50W 5000 lunema 96лв струва и май вече надхвърлих бюджета от 300 лева колкото до панела да няма електроника има само 40 pin-ов конектор и затова се продават тези
а колкото до френелови лещи от каде мога да си купя такива?

а колкото до френелови лещи от каде мога да си купя такива?
Тема "Видео стена за 300лв възможно или не ?" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература