• 1
  • 94
  • 95
  • 96
  • 97
  • 98
  • 115
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
brad4edat - специалист
Всъщност не бързай да се хвърляш на диодите! През деня в светла стая вижда ли се нещо и колко !???? Няколко страници по назад в темата има една тестова картина и дадени настройки за снимане с фотоапарат. Намери я и направи снимки така, както е описано в коментарите там и да прецениме дали е за 40w диод или за повече, дали има смисъл въобще да си играеш с огъня. Ако се вижда приемливо в светла стая на дневна светлина от 2 метра разстояние, то може и да си за по-силничък диод, ако си решил твърдо да играеш играта;)
В стаята която гледам няма възможност за дневна светлина,няма прозорци и е вътрешна стая,на електрическо осветление като се гледа се вижда нормално но все пак ще направя снимки и ще ги кача тук.
ge6aaaa3 - специалист
Нещо това захранванЦЕ, ме съмнява да е 100W... Освен това, виж:
"Wattage: 85-265V".
teo_5f - помощник
Здравейте нов съм във форума видях че доста сте се отплеснали от темата и на мен също ми се върти тази идея от много време, шраиб проектор съм виждал в стаята по физика (аз съм на 15 и още ходя на училище) преди година две се сдобих със стар детски проектор произведен в ссср единственото което запазих е двойната лещаИзображение
правил съм си експерименти с нея и телефон става но е твърде бледо и прекалено разпънато също така се размазва в краищата,но съм се решил да го направя лятната ваканция и мисля да ползвам този панел няма нужда да се боря цял ден с парче пластмаса само 4 болта държат панела цял http://www.donsoft-bg.com/product.php?id_product=7183 също така е Full HD 1080p като ще е гарга да е рошава а за лампа мисля на ползвам LED прожектор в един магазин в моя град продават такива прожектори цената която видях беше 20 лева но колко w никъде не пишеше (хората които са си направили проекторът от стар шраиб проектор и искат да махнат заоблянето може да ползват същия панел защото е wide screen или по просто казано 16x9 което значи че екрана е по широк и няма да заема цялото място)
brad4edat - специалист
Добре дошъл!

Хубаво си се насочил за първи опит с диоден фенер, ама за 20лв. това ще да е някой фенер с 1-3w диод на CREE, че даже и по-слаб диод ще да е! Тези фенери за тези, пари едва ли са повече 500-600LM, което е крайно недостатъчно!

Моя съвет е да се насочиш към някакъв диод с поне 1500LM, 4500-5500К.

Събирай се лещи де що видиш:) ама не кради и не чупи :wink:
brad4edat - специалист
Ето един продавач на CREE фенери на разумни цени, ако решиш да търсиш диод за първи тест. Аз си взех един 1800LM за колелото, че иде пролет и лято :rolleyes:

http://www.ebay.com/sch/m.html?_odkw=&i ... &_from=R40
teo_5f - помощник
не бе човек не ме разбра няма да ползвам фенерче ще ползвам подобие на това
Изображение
малко по-голям от този на снимката
garvanat - специалист
Сега хубаво си го замислил, но има няколко но-та. :)

1-во тая матрица, която си посочил, от линка не знам/ не виждам да има елетроника, т.е. най малкото нямаш буксата където да я свържеш с компа. иначе че е Full HD e супер :) по-добре купи някой монитор втора ръка.

2-ро поразрови в тоя сайт на френски е но има доста реализирани проекти http://allinbox.com/

3- тоя прожектор според мен за 20 лв. няма да му стига до никаде светлината. Аз лично съм с диод за 40 W (4200 лумена) и има какво да се желае

4- Ще ти трябват и френелови лещи (може да питаш даскалката по физика за тях)
brad4edat - специалист
3- тоя прожектор според мен за 20 лв. няма да му стига до никаде светлината. Аз лично съм с диод за 40 W (4200 лумена) и има какво да се желае
Прав е колегата, и аз съм на мнение, че си иска много мощен диод, независимо от матрицата и размерите му в твоя случай!
teo_5f - помощник
Като се позамисля сте прави но прожектора който съм си избрал е 50W 5000 lunema 96лв струва и май вече надхвърлих бюджета от 300 лева колкото до панела да няма електроника има само 40 pin-ов конектор и затова се продават тези
Изображение
а колкото до френелови лещи от каде мога да си купя такива?
  • 1
  • 94
  • 95
  • 96
  • 97
  • 98
  • 115

Тема "Видео стена за 300лв възможно или не ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: