• 1
  • 94
  • 95
  • 96
  • 97
  • 98
  • 547
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
gorgidanchev - специалист
Няма магнит бе хора...Както виждате ...разглобих го ...НЯМА МАГНИТ...ПРОВЕРЕНО.Чудна работа. :? А си пише 2 ампера.За серво ...няма как да стане.Освен тия допълнителни намотки да заместват по някакъв начин постоянния магнит.И :? :? :?
stefan_gb - специалист
gorgidanchev написа:
Няма магнит бе хора...Както виждате ...разглобих го ...НЯМА МАГНИТ...ПРОВЕРЕНО.Чудна работа. :? А си пише 2 ампера.За серво ...няма как да стане.Освен тия допълнителни намотки да заместват по някакъв начин постоянния магнит.И :? :? :?

Ротора няма ли магнитно поле..... пробваи с отверка.
Извинете ме но днес пробвах...Ротора е магнит.Мотора се върти наръка свободно.Явно е стъпков.Мога ли да го включа към Дряновските драйвери.
ELEMENTAL - специалист
Да, можеш.Мотора е стъпков "универсален" - т.е. може да се свързва като униполярен и като биполярен (в зависимост от групирането на намотките).
http://media.snimka.bg/5028/016312323-big.jpg
Да но днес опитах...Работи несигурно.Работи в границите на точни обороти.Като почна да ускорявам нищо не става.Утре хвърлям тоя комп и на новия зареждам линокс ...писна ми.Ще пиша за резултати.Имам биполярни драйвери но като го въртя без подадено напрежение не се усеща никъкво съпротивление.Това ме притеснява.
stefan_gb - специалист
gorgidanchev написа:
Имам биполярни драйвери но като го въртя без подадено напрежение не се усеща никъкво съпротивление.Това ме притеснява.
Мисля че е нормално, какво те притеснява.......
Ами имам много мотори.И на всички като ги въртя без захранване имат едно сапротивление...Магнита на ро тора и статора.Усеща се съпротивлението.Само тия са най добрите според надписа .Притеснява ме че нямат постянен магнит на статора.Ако може някой колега да обясни по подробно за мен неукия.Извинете ме нооооооооо :? :? :?
ELEMENTAL - специалист
По принцип стъпковите двигатели имат постоянни магнити само на ротора.
Да но тоя мотор няма никакъв магнит...Производител WARNER ELECTRIC сериен номерSM-072-0050-JM 9 волта 2 ампера :? :? :?
Имам 2 стъпкови мотора единия е KH56QM2b005 намерих за него спецификация http://www.japanservo.co.jp/digital/eng ... /KH56Q.pdf а другия е STP-57D113 дали ще мога да ги използвам за направата на ЦНЦ резачка за стиропор, фибран и темподобни пенести материали.
пс. знам че за такава машинка ще ми трябват 4 такива мотора
не пиша че имам по толкова бройки от вид просто искам да знам кой от двата модела ще е по удачен
  • 1
  • 94
  • 95
  • 96
  • 97
  • 98
  • 547

Тема "CNC машина гравьор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: