• 1
  • 95
  • 96
  • 97
  • 98
  • 99
  • 154
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
dj_marti79 - специалист
Вчера за първи път започна да ми писука зумера за ниско напрежение в акумулаторите. Мисля че това е около 10,5V. Десетина поредни облачни и безветренни дни. Всяка вечер ползвам осветление 3-4 часа. Соларния панел неможе да даде повече от 0,5 А . Лятото имах вятър всеки ден, но какво правим сега?
Няма free energy!
ludiagsm - специалист
Отдавна имам идея за велоаргуметър с генератор ,за спорт и производство на ел.енергия :)
Krass - майстор
ludiagsm написа:
Отдавна имам идея за велоаргуметър с генератор ,за спорт и производство на ел.енергия :)
Е сега вече НЕК фалира :lol:
dj_marti79 - специалист
...да не забравяме за хамстерите :lol:
sstefanov - майстор
преместил съм видеото във "Весели картинки"
Последна промяна от sstefanov на пон ное 26, 2012 9:53 pm, променено общо 1 път.
Large - специалист
Да бръкна в кошера :lol: ...

Някой има ли идея дали в наща родна страна могат да се изкопират тия перки, повече ме интересува като здравина . Накой дето да се занимава с пластмаси, може ли да каже дали има пластмаса,която да издържа тия натоварвания .
Този чичка с мустаките има канал в Ютюб, където плюе по китайците ,дето му копират перките и се кълне че всички други освен неговите се чупят на студ , че и само с поглед .

http://www.ebay.com/itm/13-Raptor-Gener ... 3f1f2cfe95

http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... bozHrHS3OQ

Все пак да има елемент "направи сам" , тоест някой прави калъп и после всички си леят перки .
Пролемът пред този ,който каже "Аз мога да ги направя" ще е ако почнат да се трошат и да хвърчат шрапнели ; Да не отидат междусъседските отношения по дяволите .

И друго се сещам: трябва да са с цвят на дърво, мат и никаква прилика с метал, за да не се развали и междуетническия мир :-D .
dj_marti79 - специалист
По- назад бях дал снимка на шаблон с написани върху него размери, така че да можеш сам да си го разчертаеш без нужда да го разпечатваш на принтер. Да чупят се, ама когато падне генератора от мачтата. Ако се чупеха така лесно PVC-то какво да кажем за броните на колите? Това нещо изкриви тръба ф 50 от скеле. Ако все пак искаш по здраво, има и по-дебела PVC тръба за питейна вода - под налягане. Ако се опита да я счупи с ръка, така както е на клипа няма да му върже. Изрежи го от тръба от неръждаема стомана.
Струва ми се че по-големите трудности ще са с другите части от онструкцията.
Успех.
edemy2001 - специалист
Large написа:
Да бръкна в кошера :lol: ...

......

Все пак да има елемент "направи сам" , тоест някой прави калъп и после всички си леят перки .
Пролемът пред този ,който каже "Аз мога да ги направя" ще е ако почнат да се трошат и да хвърчат шрапнели ; Да не отидат междусъседските отношения по дяволите .

И друго се сещам: трябва да са с цвят на дърво, мат и никаква прилика с метал, за да не се развали и междуетническия мир :-D .
Ако не ти харесва предложението на dj_marti79 от предния пост и искаш да са от стъклопласт, погледни първия линк в подписа ми. Ако го докараш до правене на вятърен генератор и искаш съвети - пиши тук. Въпреки, че темата е позамряла, редовно я посещавам и при нужда ще помагам, както предполагам и dj_marti79 и няколко други колеги, които са по-навътре в нещата.
Успех!
Large - специалист

Ако не ти харесва предложението на dj_marti79 от предния пост и искаш да са от стъклопласт, погледни първия линк в подписа ми. Ако го докараш до правене на вятърен генератор и искаш съвети - пиши тук. Въпреки, че темата е позамряла, редовно я посещавам и при нужда ще помагам, както предполагам и dj_marti79 и няколко други колеги, които са по-навътре в нещата.
Успех!
Мерси много! Генератор имам, само остава да го сглобя, защото в момента статора и ротора ми са отделно и ми тябва лагерен модул . Към момента само трупам камара от боклуци и си изяснявам концепцията, проблема са n на брой неизвесните пред които съм изправен. С подкарване на генератора и снемане на някои параметри като А и U [V] от намотка при n оборота, а и усилието в Нютон метри , което ще е нужно за да поддържа генератора в движение, предполагам ще ми се поизясни малко картинката за това колко голяма перка ми трябва . Лошото е че и тази зима изпуснах момента с правенето на логър за скоростта на вятъра . Още по-лощото е че на 20м от бъдещото място на перката построиха 7 етажен блок :x
Някой има ли идея от къде да вземат "тягови" акумулатори(освен от голф количка :roll: ) и дали те търпят по-голям ток при зареждане .
Дилемата ми е дали да направя 12 или 24 волтова система :? :? .
По-големия волтаж би имал предимство в по-малко ампери по кабелите ама трябва да гоня тираджии и автобусни шофьори за акумулаторите .
Имам идея да му направя "умно" управление , нещо от сорта на промяна на конфигурацията на намотките според V/A характеристиката и оборотите ,като за желта мисля да ползвам Solid state релета, ама не виждам такива,дето със затваряне на едната верига да отварят друга, което значи да ползвам по два броя ...
Цъкането на релетата ще става с Arduino , като ще има дисплей с показания за скорост на вятъра, об/мин, волтаж и ампераж към момента,V (batt), както и да речем, U.I за последния 1ч и 24ч . Всичко трябва и за се записва на мемори карта, ден за ден ,компресирано в .rar , а основния лог и текущите данни да се качват на сайта ми , от където да имам и възможност за намеса :supz: :mrgreen: .

...таааа, дано да стигна до там , скоро . :lol:
Надявам се да провокирам малко интерес към темата и други да почнат да пишат и споделят мнения ПО ТЕМАТА, и да има дискусия и обмяна на идеи и опит,а не злостни коментари ,заяждане и какво ли още не. Признавам си трябваха ми доста нерви да изчета десетки станици :vom: за да стигна до последната страница, където "така и не казаха кой е убиеца" :lol:
Стига съм голословил и бърборил ...
Честити празници!
edemy2001 - специалист
Large написа:
....
Имам идея да му направя "умно" управление , нещо от сорта на промяна на конфигурацията на намотките според V/A характеристиката и оборотите ,като за желта мисля да ползвам Solid state релета, ама не виждам такива,дето със затваряне на едната верига да отварят друга, което значи да ползвам по два броя ...
Цъкането на релетата ще става с Arduino , като ще има дисплей с показания за скорост на вятъра, об/мин, волтаж и ампераж към момента,V (batt), както и да речем, U.I за последния 1ч и 24ч . Всичко трябва и за се записва на мемори карта, ден за ден ,компресирано в .rar , а основния лог и текущите данни да се качват на сайта ми , от където да имам и възможност за намеса :supz: :mrgreen: .
...
Да те предупредя, че с ардуиното и Solid state релетата може да береш ядове. По-добре е да използваш най-обикновени релета, а входовете и изходите на ардуиното да са галванически развързани от силовата част на алтернатора с оптрони. Трансформаторите не вършат работа, когато тресне светкавица, макар и не директно в генератора. Намотките на генератора са перфектна антена за електромагнитното излъчване от светкавицата, а импулсите които се индуктират са стотици волтове. Имах големи ядове с този проблем докато го реша за контролерите, които произвеждам. Един от тях го ремонтирах поне 3 пъти докато се оправят нещата. И още един съвет - алтернатора и мачтата - задължително заземени!!!
  • 1
  • 95
  • 96
  • 97
  • 98
  • 99
  • 154

Тема "ветрогенератор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: