• 1
  • 96
  • 97
  • 98
  • 99
  • 100
  • 547
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
velsi - Почетен майстор
Да не би да не си свързал правилно намотките на моторите към драйвера? Виж дали стига сигнал за посока от порта до драйвера. В края на краищата мотора се управлява с два импулса - стъпка и посока. Виж дали този за посока не се губи някъде.
gorgidanchev - специалист
Точно това мисля че ми е проблема...и на трите оси :? .Кой е за посока :? :? :?Преводача ми каза благодаря ...Утре пробвам.
axo_ogi - напреднал
Въпреки че електротехниката не ми е най-силната страна,мисля че velsi е прав.
Одавна имам желание да си направя CNC машина но поради горната причина до сега не съм се захванал. Втората причина е че не зная английски и не зная дали ще се оправя с Mach3. На едно място във форума помолих за някакъв разбираем език за мен на Mach3, като руски но никой не ми отговори, предположих че няма такъв. По късно открих Velsi да качва във форума конфигурирането на програмата на български, което много ме зарадва и съм решел да се пробвам и да направя машината. Моля да ме извините за дългия пост (мисля че така се казва).
Поздреви.
velsi - Почетен майстор
В интерес на истината и аз отначало гледах Mach 3 като индианец. Но после всичко си дойде на мястото. Всъщност няма кой знае какво за разучаване, нито пък нещо много сложно. Давай смело напред, с каквото можем ще помагаме.
gorgidanchev - специалист
И на мен помага =D> =D> =D> \:D/ \:D/ \:D/
didosan - напреднал
Добре де ако искам примерно да се накефя да си направя това ...Колко пари ще ми трябват преблизително (от---- до).
velsi - Почетен майстор
Зависи какво ще направиш и кое от къде ще вземеш. Аз взех доста неща от вторични суровини и пак ми излезе към 650 лв без шпиндела.
didosan - напреднал
Мерак ми е да пробвам да го направя само.Със моторчета от принтер ще стане ли :)И ще го направя от дърво със дремел...А платката и елементите за контрола на моторите колко пари е ?И къде мога да видя твоето произведение
velsi - Почетен майстор
Да, моята е с моторчета от принтер. Взети от изхвърлени на боклука принтери. Ето го произведението.

Прикачен файл

cnc_001_115.jpg
cnc_001_115.jpg (92.53 KиБ) Видяна 3271 пъти

Прикачен файл

cnc_002.jpg
cnc_002.jpg (100.85 KиБ) Видяна 3341 пъти
Последна промяна от velsi на съб окт 30, 2010 4:16 pm, променено общо 3 пъти.
didosan - напреднал
То излиза че конструкцията е най-скъпата инвестиция
  • 1
  • 96
  • 97
  • 98
  • 99
  • 100
  • 547

Тема "CNC машина гравьор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook: