• 1
  • 2
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
maddoktor - специалист
здр - налага ми се да си посребря материал
като за целта ми е нужна вашата подкрепа за някакъв химичен разтвор с които да постигна лъскавината която е подобна на рефлекторите за прожектори или фарове .
romanpm - майстор
Спомням си че правих опити със стар фиксаж от проявяване на черно-бели снимки , при електролиза на сребърен нитрат със слаб източник на постоянно напрежение и проводимост която трябва да се осигури примерно с графитно покритие или проводима боя сребро се отлага , но огледалния ефект се съмнявам да се получи с "домашна" технология :)
hygro - майстор
Порови в любителските астрономически форуми и сайтове. Много от любителите-астрономи правят сами огледалата за телескопите си. При тях можеш да намериш технологии за отлагане на сребро и алуминий върху стъкло.

Ако материалът ти е токопроводящ, използвай електролиза.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
За да е лъскаво, трябва основата да е гладка. Би ли споделил за какво точно става дума?
maddoktor - специалист
да
ще си сглобявам силно осветление със 3 ватов светодиод
всичко което ми трябва е инфо как се посребрява
намерих си програма за изчисление на параболата
може на фреза командвана от комп. да се оформи или някакъв друг подобен уред - и после посребряване :)
целта ми е да се опитам :)
понеже имам мерак , много свободно време :) и ще се кефя после на резултата
detelin - специалист
Работил сам две години в фирма за сребърни накити.там изпозвахме електролиза .тоест изделията минаваха през няколко вани с различни химикали неее толкова проста работа самнявам се че при домашни условия ще стане . А самото посребряване става в така наречена сребърна вана там среброто се разваря по химичен начин има 4 броя плаки с сребро проба1000 и от тях се отнема покриващия слои . От мен съвет не се пробваи ,доста е отровно . позваи по добре някои спреи има ефектни
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
3 ватов светодиод - студено...
Можеш да ползваш спрей! Подложи бял и после "никел" или там-каквото е най-сребристо отражателно.
:lol:
sstefanov - майстор
Среброто потъмнява. Рефлекторите ги правят с други метали.
Не е ли по-лесно да ти изработят рефлектора от метал?
maddoktor - специалист
дайте идея от какъв материал е най-подходящо това начинание
понеже рефлекторите са направени доста удължени и леко като конус - по този начин фокуса е доста ниско в основата - кадето си е светодиода
sstefanov - майстор
Полиран алуминий или дурал.
  • 1
  • 2

Тема "посребряване на стъкло или пластмаса" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: