Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
как се монтира интериорна врата.
velsi - Почетен майстор
Слагаш касата в готовия отвор. Вертикалните страници стъпват на земята. Мериш с нивелир горната хоризонтална страница и ако е необходимо повдигаш една от страните с тънко клинче. Това, ако си стъпил на готов под. Ако ще гониш някакво ниво - подлагаш и от двете страни. Нивелираш двете вертикални страници в двете посоки. Не е лошо с рулетка да премериш горе и долу отвора да е еднакъв, защото понякога нивелирите лъжат. За да фиксираш касата в това положение слагаш клинчета между касата и стената. Правиш си дървени разпънки и ги поставяш долу и по средата. Разстоянието около касата и стената запълваш с монтажна пяна и не пипаш вратата поне 3-4 часа. После закачаш крилото и действаш нататък.
vidrata - специален-специалист
Velsi не сърди ама не всички нивели лъжат ,на моя му дават по-малко от 0.5 мм на метър т.е. по-малко от 1мм за вратата също има пяна която не е нужно да се чака "3-4 часа".

В тая връзка(за нивела де) последните колеги които видях да поставят врати докато бачках в един апартамент ползваха отвес ама той сигурна дава отклонение от въртенето на земята :lol: .

cheryta действай пооказания от велси начин и по направените от мен забележки и си готов , 80 % от монтажистите които съм виждал са с основно образование( според мен)
velsi - Почетен майстор
Писах за нивела, щото нивели разни. Като му свие или разшири долния край примерно с 2-3 мм и го рабере когато вече всичко е стегнало какво правим? А ако му кажа, че след 1 час пяната е готова и той закачи крилото, а тя вземе, че мръдне? Щото примерно е пусната на дебело, а в помещението не е било достатъчно влажно и в сърцевината си е още мека? Колкото до образованието това няма никакво значение. Може и професор да си с три висши и пак да осереш нещата, нали?
velsi написа:
Писах за нивела, щото нивели разни. Като му свие или разшири долния край примерно с 2-3 мм ...........................................
...................... и той закачи крилото
Не те разбирам на кое да свие долния край??? Ако говориш за нивела моя големия е 180(Сола) см и не знам как ще го "свие".А за крилото не съм виждал да поставят отделно касата и после да поставят вратата ако за това говориш.
velsi - Почетен майстор
Точно за това говоря. Първо да се монтира касата, а после да се закачи крилото. Доста по-лесно е, особено за човек като автора на темата, който не го е правил. Ако работи точно няма да има проблем. Казах му просто да си провери размера (ширината на отвпра на касата), а ти се хавана за нивелира. Твоя като е "Сола" да не би да си мислиш, че моя е от жълтите по 5 лева?
В крайна сметка ти що не напишеш поне един смислен пост вместо да ходиш от тема в тема и само да критикуваш?
velsi написа:
В крайна сметка ти що не напишеш поне един смислен пост вместо да ходиш от тема в тема и само да критикуваш?
Какво се палиш и какво означава "смислен пост" аз мисля ,че по този начин помагам на авторите на темите да изберат най-правилното решение. Ако не си на същото мнение отрежи ме .

Просто не съм виждал да се поставя касата отделно от вратата.

Имаш пълното право да ми забраниш да пиша или да триеш "безмислените ми" постове нали си модератор??
velsi - Почетен майстор
vidrata написа:
.....аз мисля ,че по този начин помагам на авторите на темите да изберат най-правилното решение...
Дано да е така. Все пак това е цялата идея.

Тема "интериорна врата" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: