Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
8 мнения в "интериорна врата"
velsi
- Почетен майстор
Слагаш касата в готовия отвор. Вертикалните страници стъпват на земята. Мериш с нивелир горната хоризонтална страница и ако е необходимо повдигаш една от страните с тънко клинче. Това, ако си стъпил на готов под. Ако ще гониш някакво ниво - подлагаш и от двете страни. Нивелираш двете вертикални страници в двете посоки. Не е лошо с рулетка да премериш горе и долу отвора да е еднакъв, защото понякога нивелирите лъжат. За да фиксираш касата в това положение слагаш клинчета между касата и стената. Правиш си дървени разпънки и ги поставяш долу и по средата. Разстоянието около касата и стената запълваш с монтажна пяна и не пипаш вратата поне 3-4 часа. После закачаш крилото и действаш нататък.
vidrata
- специален-специалист
Velsi не сърди ама не всички нивели лъжат ,на моя му дават по-малко от 0.5 мм на метър т.е. по-малко от 1мм за вратата също има пяна която не е нужно да се чака "3-4 часа".
В тая връзка(за нивела де) последните колеги които видях да поставят врати докато бачках в един апартамент ползваха отвес ама той сигурна дава отклонение от въртенето на земята
.
cheryta действай пооказания от велси начин и по направените от мен забележки и си готов , 80 % от монтажистите които съм виждал са с основно образование( според мен)
В тая връзка(за нивела де) последните колеги които видях да поставят врати докато бачках в един апартамент ползваха отвес ама той сигурна дава отклонение от въртенето на земята

cheryta действай пооказания от велси начин и по направените от мен забележки и си готов , 80 % от монтажистите които съм виждал са с основно образование( според мен)
velsi
- Почетен майстор
Писах за нивела, щото нивели разни. Като му свие или разшири долния край примерно с 2-3 мм и го рабере когато вече всичко е стегнало какво правим? А ако му кажа, че след 1 час пяната е готова и той закачи крилото, а тя вземе, че мръдне? Щото примерно е пусната на дебело, а в помещението не е било достатъчно влажно и в сърцевината си е още мека? Колкото до образованието това няма никакво значение. Може и професор да си с три висши и пак да осереш нещата, нали?
vidrata
- специален-специалист
velsi написа:Писах за нивела, щото нивели разни. Като му свие или разшири долния край примерно с 2-3 мм ...........................................Не те разбирам на кое да свие долния край??? Ако говориш за нивела моя големия е 180(Сола) см и не знам как ще го "свие".А за крилото не съм виждал да поставят отделно касата и после да поставят вратата ако за това говориш.
...................... и той закачи крилото
velsi
- Почетен майстор
Точно за това говоря. Първо да се монтира касата, а после да се закачи крилото. Доста по-лесно е, особено за човек като автора на темата, който не го е правил. Ако работи точно няма да има проблем. Казах му просто да си провери размера (ширината на отвпра на касата), а ти се хавана за нивелира. Твоя като е "Сола" да не би да си мислиш, че моя е от жълтите по 5 лева?
В крайна сметка ти що не напишеш поне един смислен пост вместо да ходиш от тема в тема и само да критикуваш?
В крайна сметка ти що не напишеш поне един смислен пост вместо да ходиш от тема в тема и само да критикуваш?
vidrata
- специален-специалист
velsi написа: В крайна сметка ти що не напишеш поне един смислен пост вместо да ходиш от тема в тема и само да критикуваш?Какво се палиш и какво означава "смислен пост" аз мисля ,че по този начин помагам на авторите на темите да изберат най-правилното решение. Ако не си на същото мнение отрежи ме .
Просто не съм виждал да се поставя касата отделно от вратата.
Имаш пълното право да ми забраниш да пиша или да триеш "безмислените ми" постове нали си модератор??
Тема "интериорна врата" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература