Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
deianr - специалист
Здравейте!
В коридора имаме ниша, дълбока 90 см, широка 1 м и висока 2,50 м. Досега имаше гардероб в нея, но беше по-малък и не поемаше багажите. Искам да я ползвам за килер. И за тази цел съм сложил вътре метални стелажи, които я изпълниха изцяло.
Проблемът е затварянето. Обмислях варианта "хармоника", но няма нужната височина. Така стигам до плъзгаща врата. Трябва да е някаква плоскост с размери 1 м х 2,50 м. Тъй като е големичка според мен, трябва д е нещо здраво и не много тежко. Дърво, ламинирано ПДЧ, MDF?
За такава голяма врата, какви механизми препоръчвате? Релса само горе или горе+долу да сложа. Онези пластмасови колелца ще издържат ли ако виси само на тях, без долу да има релса? Надясно, както се вижда от снимката, вратата има накъде да се плъзга. Проблемът е, че при затворено положение ръбът и ще идва точно в касата на входната врата. Дано няма проблеми с отварянето й. Затова и ако има долна релса, трябва да е по-тясна.
Ето снимки, че от тях се вижда най-добре какво искам:
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
DJ - напреднал
Аз бих сложил ПВЧ. от доло задължително колелца. Ако е равен пода може да сложиш някакви мебелни без релса. Но не разчитай, само на горна релса.
deianr - специалист
Ако долу има колелца без релса и без водачи, няма ли вратата да се мандахерца напред-назад?
Някакви препоръки за механизъм? Как може в Бриколаж да са толкова скъпи. 2 планки с колелца - 15 лв.
deianr - специалист
Някой от Русе купувал ли е такива механизми и откъде?
Също къде могат да ми отрежат такава голяма плоскост от ПДЧ?
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Пазарувам си от един склад в търговията. Режат и кантират. За обкова... зависи колко пари ти се дават за някакви си колелца. GRASS...
g_ker - специалист
deianr,защо точно на плъзгаща врата си се спрял.Аз бих ти препоръчал един механизъм,при който вратата е задължително от две крила ,при отваряне като се дръпне едното крило и двете се прибират в единия край на вратата.Незнам колко долре го обясних,но е много ефективно за такива места.Успех
deianr - специалист
Защото ми се струва най-лесно за реализация плъзгаща предвид ограниченото място (друга врата до нея). Но дай снимки да видя какво имаш предвид ако може.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Е, по средата, между крилата има още една панта и дръжка.
[img]www.cn-nakao.net/english/IMAGE/P1-P2%20(有图)3拷贝%20拷贝.gif[/img]

Тема "Ниша в коридор - врата" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: