Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
shotik - майстор
Имам няколко велосипеда за ремонт,на два калниците са алуминиеви и са се скъсали от страни към средата ,нагънати са,няма да мога да ги ремонтирам и търсих в няколко магазина в София ,утре ще търся и на Битака,в интернет,но така и не намерих показно как се изработват.
Който знае ,нека пише или даде линк .
Миналата събота видях един велосипед с правени калници ,като по периферията са сгъвани на зиг-заг и така се е получило формата ,подобно се правеха капаците на казанчета за вода над мивки.
Ако някой се сети и за това нека пише как може да се направи ,аз поне си мисля ,че е с някакви клещи или да се прекарва около един см от края на лента през две зъбни колела ,които кривят материала и като се минат двете страни и се получава калника.Нещо подобно ,но това е фабричен на френско колело.
Прикачен файл:
P1090990.JPG
P1090990.JPG (102.19 KиБ) Видяна 3067 пъти
Чакам отговори !
romanpm - майстор
Иди при тенекеджии за улуци :)
colyo - специалист
Ако не липсват парчета, пробвай на аргон. При всички положения ще стане по-добре, отколкото с накъдряне.
taran - специалист
Из интернет съм срещал специална "машинка" за изработка на "вежди"-това из разни сайтове за реставрация на автомобили.
Нещо като ръчна пресичка с два инстремента към нея,единия прещипва ръба и придава вътрешен овал,а другия разтяга ръба и прави външен овал.
Имам два калника от Украйна,досвидя ми да ги изхвърля,имат си забележки,но са по-лесни за ремонт от алуминиевите.Може да ги бартеросам за тъмна бира,ако ще ти влязат в работа.
shotik - майстор
Съгласявам се на предложението ти ,след 3.1.2013 г ще ти пиша л.с. за среща.

Тема "Как да направя калници на велосипед" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: