Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
force10 - напреднал
Какво да забъркам, за да обърна тази врата?
:-D

Прикачен файл

Image022.jpg
Image022.jpg (14.72 KиБ) Видяна 18454 пъти

Прикачен файл

Image023.jpg
Image023.jpg (10.81 KиБ) Видяна 18454 пъти

Прикачен файл

Image024.jpg
Image024.jpg (13.82 KиБ) Видяна 18454 пъти
solo5 - майстор
винаги съм се чудил защо се казва "обръщане" като на мен повече ми прилича на "обгръщане" :?
housedoktor - майстор
С гипскартон посредством лепене
force10 - напреднал
И аз си мислех за картон, обаче не знам как ще се справя.
Може би с някаква замаска ще ми е по лесно. Другият вариант, за който си сетих е с плочки....
Какво ще кажете?
Чаро - Акълия
С две ръце за лепен ГК . Иначе се сещам и за запълване на кухините с пяна, изрязване, строително лепило (разните тераколи) 2-3 ръце, ръбохранител, финиш.....
Друг е въпроса дали ще го изкараш право...
masterval - майстор
Казва се "обръщане", но се спестява краят на израза. Не се "обръща" вратата, а стената, тоест равнината.
В този случай бих натъпкал в тухлите за икономия на материал и време парчета стиропор или фибран, каквото има по кофите наоколо.
След това бих го обърнал по мастар с чист гипс.
EDI - майстор
Лепиш лента фибран 2 см, след което шпакловаш.
mladkal - майстор
Това "обръщане" или "обгръщане" или с други думи скриване на тези "красоти" го изиграх с гипс(о)картон. Не съм професионалист и много рядко съм работил с този материал. Даже ползвах изрезките на едни майстори - фирма професионално занимаваща се с картон. Лепих го, но тук таме си направих труда за по-сигурно го хванах с винтове и дюбели (между тухлите) Ползвах лайсна за външен ъгъл. Изпънах го само една ръка и после малко шкурка. Боядисах си го в основния за стаята цвят. Стана прекрасно и ми отне 4-5 съботни часа и още малко от неделята за боядисването.
force10 - напреднал
Благодаря на всички за предложенията!
Ако използвам картон, трябва да първо да залепя /мисля за използвам силикон/ канали на вратата, в които да вкарам картона, нали? Но това, което ме притеснява са ъглите, защото на места ще "отвори" повече. "Малко" е криво. :lol:
Иначе, идеята за фибрана ми допадна много.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
force10, Поредният присригнал и стоварил проблема си. Хайде да прочетеш във форума писаното за гипсакартон изобщо и за обръщане на дограма в частност и ако имаш нещичко, сам ще си се смееш. Благодаря.

Тема "Обръщане врата" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: