• 1
  • 2
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
stevebradata - специалист
Имам едно питане на тази снимка съм снимал един от ъглите на хола
Изображение

Изображение

Та въпроса ми е следния скоро направих този хол тавана е окачен гипсокартон дограмата е пвц този ъгъл е външен къщата няма направена санировка но има дебела мазилка варова и е с пръскана мазилка правена 96 година и ц 200 не е пестено :) въпроса ми е защо се появява по ъгъла водичка проветрявам по 2 пъти по някъде 5 , 10 мин. и известно време тоест последните 3 дена нямаше а сега се почви отново.
има ли някакво средство или знам ли нещо с което да предотвратя този конденз или просто тов ае неизбежно :(
Така че ако някои ми даде съветче ще съм Благодарен
solo5 - майстор
нещо не се разбира от снимката
... снимай с нещо различно от GSM
за съжаление сега нямам с какво да снимам батерията на апарата е паднала :) но основното е че има по ъгъла вода , някъф конденз ме бори :(
hygro - майстор
Въпросът ти съдържа отговора:
stevebradata написа:
...този ъгъл е външен къщата няма направена санировка... ц 200 не е пестено...
Липсата на топлоизолация създава условия за конденз най-вече в ъглите. Ц-200 е по-голямата беля - прекъсва нормалния влагообмен на стената.
ЕГАТИ ТОЕСТ БЕЗ ТОПЛОИЗОЛАЦИЯ НЯМА КАК ДА ПРЕСКОЧА ТОЗИ ПРОБЛЕМ НО КАКВА Е ГАРАНЦИЯТА ЧЕ топлоизолацията ще е решение то тя ще затвори още повече дишането на стената ? или се бъркам аз съм леко бос по тези строителни неща ?
velsi - Почетен майстор
През зимата се обличаш дебело нали? За да ти е топло. Не ходиш гол, за да може кожата ти да диша. А най-добрия вариант е дрехи от естествени материали, които хем задържат топлината, хем "дишат".
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Браво velsi!!! Супер формулировка!
добро сравнение но проблема не е много добър хех :(
ronik - специалист
hygro написа:
Въпросът ти съдържа отговора:
stevebradata написа:
...този ъгъл е външен къщата няма направена санировка... ц 200 не е пестено...
Липсата на топлоизолация създава условия за конденз най-вече в ъглите. Ц-200 е по-голямата беля - прекъсва нормалния влагообмен на стената.
И аз мисля че това е причината Ц-200 + хубавата дограма , а липсата на външна изолация ускорява резултата. Лепилото как и къде точно е слагано?
  • 1
  • 2

Тема "Как мога да се справя с този конденз ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: