• 1
  • 2
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
shotik - майстор
Пускам темата тук,защото е да си направиш сам компютър в куфар.

http://picasaweb.google.com/nextpluscom ... 9019948642
masteradmin - майстор
Не е лошо като идея, но тезси 2-те амортисьорчета са 100 лв. само те.
griffin - майстор
А какво е удоството тук, един лаптоп ще е по скъп но обема който ще заема е 5-10 пъти по малък а и е автономен за работа
masteradmin - майстор
Първо гъдела, че си си го направил сам. И второ много е лесен за ъпгейд. Моя лаптоп преди 4-5 години струваше 3000 лева, а сега от сервиза ми казаха, че вече не се произвеждала памет за него и немога да го упгрейдна. Трябва да си купувам нов. По принцип ако си купуваш дъно и т.н. излиза много по - евтино, а и много по лесно се ъпгрейдват нещата.
spro - специалист
Ако искаш да правиш ъпгрейт кажи, може да измислим нещо.
hygro - майстор
griffin написа:
А какво е удоството тук, един лаптоп ще е по скъп но обема който ще заема е 5-10 пъти по малък а и е автономен за работа
В лаптопа нямаш достъп до шината. В куфарният вариант можеш да ползваш специализирана и самоделна PCI периферия.
griffin - майстор
Ами за лаптопа има Express слот на повечето нови компютри, имаш PCMCIA шина, и имаш и USB :-)
Верно с update на компа нещата са по сложнички ама пак килата и липсата на батерия мисля че го компенсират тоя недостатък :-)
hygro - майстор
griffin написа:
Ами за лаптопа има Express слот на повечето нови компютри, имаш PCMCIA шина, и имаш и USB :-)
Досега не съм виждал наживо самоделка на PCMCIA или PCIe, а пък програматорът ми е на ISA :)

Стърчаща от лаптопа платка с жици няма да работи дълго... лаптопът също... Друго си е с куфар :wink:
invizitor - специалист
masteradmin написа:
Не е лошо като идея, но тезси 2-те амортисьорчета са 100 лв. само те.
по 7 лв. са едното :wink:
masteradmin - майстор
Кажи къде защото аз ги купувам по 50лв единя от авточасти.
  • 1
  • 2

Тема "компютър в куфар" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: