Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
sveteca666 - напреднал
Здравейте, решил съм да си правя електрическа косачка за райграс, но незнам как да събира тревата.
Разгледах тук косачките, които са си правили колегите, но нито една не я събира :?.
Ако може да ми дадете идеи ще ви бъда благодарен
Takezo Sensey - модератор
Купи си нова ..по 100 тина лева са.
Не си струва да се занимаваш :wink:
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Косачките събират ли тревата? Не е екологично това.
Takezo Sensey - модератор
n_a написа:
Косачките събират ли тревата?

Не бре, n_a пасът трева . :lachtot:
griffin - майстор
Над ножа на фабричните косачки има нещо като перка на турбинен вентилатор, заедно с формата на самите ножове това помага тревата да се издухва в коша, поне при косачките които съм полвал събираемостта не е 100% ама повечето неща отиват в коша за събиране на трева
Чаро - Акълия
Е ако не я събират е вредно за самата трева - задушава се.
Самите ножове са извити и заедно с рязането я хвърлят нагоре. Косачката е проектирана така, че всичката трева се изтласква през отвор, свързан с кош. Като разкривиш ножа, косачката спира да събира, а разхвърля. Ходи в някой магазин и разкледай.

Най-добре отдели стотина лева и вземи готова, както ти каза такезо.
Имаше по форума една от бойлер. Човека не е писал скоро. Нищо чудно да го е шибнал тока. :-D Грубо е, но си е така.
lyki - специалист
takezo написа:
Купи си нова ..по 100 тина лева са.
Не си струва да се занимаваш :wink:
Akо е само заради струването ,а не заради придизвикателството да накараш някаква джажа да заработи и да върши работа не по зле от купената,не виждам каво изобщо те кефи в този форум. :?
lyki - специалист
ЕТО С ТОВАкося аз и събирам тревата с търмък.
Ще правя предпазител на ножа отворен с циклон назад по посока на въртенето ,да събира тревата поне на ивица ,сега я пръска.

И да поясня ,още не ме е шибнал тока,поне за сега :lol:

Тема "Някой знае ли на какъв принцип се събира окосената трева?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: