Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
Здравейте,

Не си спомням кога за последно съм писал тук и дали изобщо съм писал :) Винаги съм бил манияк на собственоръчно направените неща и мисля да довърша няколко започнати идеи, които обаче не знам как да станат :)

Първото, което исках да направя беше огромна спалня (нормален матрак 1.60 х 2.20) като рамката да изглежда като от масив. Ефекта постигнат :) чрез плоскости, много рязане правене на разни прегратки да държат тия огромните греди дето сглобих...

Както и да е.. стигаме обаче до проблема - не знам с какво или по точно как да го облицовам това чудо ? По тоя въпрос търся вашите съвети...

Препрегледах форума и видях някои интересни неща, които ми се въртят в главата :)

1. Епоксидната смола (доста съм боравил с нея) - да направя нещо с нея да залея тия плоскости.

2. Да облицовам с кожа - това ми се струва най-нормалното, но не съм обеден точно как да го направя. На доста такива мебели, където е използвана черна кожа има едни бели шевове, които са просто декоративни - в моя случай има едни много гадни ръбове на краката. Там с кожата и тия шевове не знам как ще ги наместя.

3. Да ламинирам с нещо ? - фурнир някакъв. Идеи от къде може да се намери. Напоследък доста модерни виждам са облицовките с черни и тъмни фурнири.

Общо взето това са идеите :) Та рамката общо взето изглежда по следния начин:

Две греди със следните размери:

20 см (ширина) х 15 см (височина) х 2.40 (дължина) - така се получава тоя ефект с масива :lol: Отпреде гредата е пак същата, само че е по-къса.

Не е нищо особено, но искам да го облицовам и да го разкарам, че ще правя едни двойни гипскартони на стените и едни луди етажерки. Пък от работа хич нямам време и искам това прословутото легло дето жената всяка сутрин си удря краката в ръба да го свърша :lol:

Благодаря предварително на всички за помоща...
asinka - специалист
За да придобие "мекота" спалнята ти трябва първо да се опакова с нещо меко-вата или дунапрен.По-добре дунапрен.
Захваща се с лепило и/или такер.
Можеш да видиш тази тема на Emerald , в която е описано горе-долу това, което искаш да постигнеш.

След опаковането, се поставя и кожата, или материята, която изберете.
Макар и табуретки, които сме правили вкъщи, погледни за тигелите върху черна кожа тук .
А и много бих се радвала да видя какво ще измайсториш (в снимки), тъй като замислям такова творение при първа възможност.
Мерси ще прегледам темите... а утре ще направя снимки на голото творение.. обаче заедно с матрака че не ми се занимава да го дигам :)

Иначе, кожата ми беше последния вариянт и със сигурност ще е с донапрен защото трябва да е мекичко :-D

Като кача снимките утре ще разбереш какво имах впредвид като казах за гадните ръбове, които направих на краката... :(

Мерси за инфото :)

ЕДИТ: Видях темата която ми препоръча да посетя и между другото най-вероятно ще правя нещо подобно (за таблата става дума) само че ще е разделено на различни квадрати направени от черна и бяла кожа.. ще видим кво ще стане :)
Последна промяна от dob4o на пет яну 30, 2009 10:22 pm, променено общо 1 път.
asinka - специалист
Давай смело и безотговорно :)
Добре ще се мятам :) Само че никой не спомена къде да търся някаква яка кожа ? Дунапрен ще намеря :lol:

ЕДИТ: Става дума за Варна? Бях гледал по някакви магазини една черна кожа - която е май най-стандартната изкуствена кожа... и нещо не ми харесваше

ЕДИТ: Днеска почнах да рисувам всичко което смятам да правя.. но явно художествените ми качества не са достатъчни. Поради тази причина реших да рисувам директно на стената :) Утре ще нарисувам целия проект и ще снимам :)
asinka - специалист
Eй, какво стана със спалнята?
Давай да видим докъде си стигнал.

Тема "Спалня - облицовка :(" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: