• 1
  • 2
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
tzetzo160 - специалист
Имам идея да си направя по-голяма печка, която да мога да пълня с талаш, понеже на село има доста от него. Естествено и дърва ще се горят вътре, като се слага преграда. Да е като кюмбе, но по-голямо! Може да е от винкелна конструкция, със стени от ламарина, а от вътре с огнеупорни тухли. Това, което ме притеснява е дали свръзката на ламарината с винкелите може да стане само с винтове или ще издиша оттам, след като не са заварени(споени) ръбовете! Мерси предварително за помощта!
spec - специалист
Според мен проблемът може да дойде не от издишането, а от "засмукването". Ако комина е добър, може да се окаже, че няма да можеш да контролираш огъня. Особено ако е с горно горене (като кюмбето) през тези процепи ще си дърпа необходимия за горенето въздух. Ако ти е невъзможно да ги завариш, то поне ги уплътни със силикон за камини.
tzetzo160 - специалист
spec написа:
Ако ти е невъзможно да ги завариш, то поне ги уплътни със силикон за камини.

Предполагах, че се предлага и такъв силикон, но не бях сигурен - благодаря много!
spec - специалист
С този уплътнявах преди време стъклото на камината. До сега не е мръднал. Там обаче, няма такива разширения като при ламарината. Дано ти свърши работа.

Прикачен файл

Silikon.JPG
Silikon.JPG (25.77 KиБ) Видяна 6494 пъти
tzetzo160 - специалист
Ще пробвам с него - би трябвало да свърши работа! :)
cakev79 - специалист
Има и др вариянти на този силикон,ама немога да ти дам предложение в момента.Питай в магазина и каквото ти дадат,ама да държи на повече градуси.Тоя дето ко ползвах държи до 1400.Като се опече стана като камък кораво.
tzetzo160 - специалист
Това също е много интересно! Надявам се проекта ми да се осъществи, без усложнения!
boltik - специалист
Голщма грешка е да се лепи стъклото на камината за вратичката.Има специално азбестово въженце за тази цел,Ако съм разбрал темата правилно.Вътре температурата достига някъде си 600-700 градуса.
webcambg - специалист
boltik написа:
Голщма грешка е да се лепи стъклото на камината за вратичката.Има специално азбестово въженце за тази цел,Ако съм разбрал темата правилно.Вътре температурата достига някъде си 600-700 градуса.
азбеста отдавна се счита за канцерогенен... :?
  • 1
  • 2

Тема "Печка самоделка - възможно ли е?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: