Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
milen04 - напреднал
Здравейте! Знае ли някой как може да се направи вибромаса? Ще бъда много благодарен ако може да ми помогнете.
Takezo Sensey - модератор
Хайде де, никoй ли не знае ?
Илиян Илиев™ - майстор
Щом има толкова зор и няма съвети нека споделя странната си идея.

Опитайте се да захванете неподвижно към масата машинка за шлайфане, но не от тези лентовите. Сещате се кои.

Ако трябва повече мощност процедирате с вибратор за бетон.

п.п. Всъщност, ако вкарате някоя снимка на желания продукт може и да се получат по-добри решения от моите.
Илиян Илиев™ - майстор
Сега като се замислих Такедзо може би ще успее да помогне с подходящи тампони за автомобилен двигател, които да бъдат монтирани неподвижно в единия си край към пода, а другия край към краката на масата.
evdoki - специалист
Знам само маса, под нея закрепен двигател и ексцентрик :?
Илиян Илиев™ - майстор
Като мажеме с вароциментов разтвор ползваме тази машина http://www.tecnoedilsistem.com/macbeton.php

В горния край има плот с мрежа за пресяване на разтвора. На самия плот си има монтиран вибратор, а между плота и машината е с гумени тампони.
Стефан - майстор
Преди доста години аз си правих такава маса. И, според мен, беше сполучлива. Закачих през 4 пружини/на опън/ лека платформа, върху която се поставя пластмасовата форма за плочката. Към долната страна на платформата закрепям неподвижно ел. двигател с малка мощност/ примерно монофазен 1,1 kW/. На оста му поставям някаква малка тежест така, че при въртенето на ротора да се получава дебаланс.

След запълване на формата с бетон и пускане на двигателя, се получава вибриране. След 1-2 минути формата се сваля. Така се постъпва с всички налични форми. На следващия ден формите се освобождават, и цикъла продължава.
milen04 - напреднал
Ето това искам да направя.

Прикачен файл

vibro2.1.jpg
vibro2.1.jpg (46.97 KиБ) Видяна 13102 пъти
milen04 - напреднал
Искам да си направя нещо такова, но незнам какви пружини да използвам.
velsi - Почетен майстор
От тази снимка се вижда всичко. Просто действай. Какво не ти е ясно? На мене например тази снимка ми е напълно достатъчна като информация, за да направя такава маса.

Тема "Направа на вибромаса, как ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: