Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
entusiast - специалист
Не исках да започвам нова тема, защото и без това темите, и най-вече разделите тук са в повечко, но ще се наложи.

Наскоро си направих САМ портманто :-D Много съм хепи с постижетието си :-D Ще кача снимки довчера :)
Много се озорих с довършителните работи, щото си мислех, че мога сам да си нарежа няколко елемента от останалото ПДЧ и да си ги кантирам сам, и точно тази ми наивност ми удължи времето за направа на портмантото с цели 2 месеца... За ПДЧ си трябва професоналени машини и това си е!

Тъй като, когато си купувах плоскостите в ТРАЯНА 91 имаха много поръчки, ме пратиха да ми ги нарежат на друго място, където ми отрязаха главата! Въпреки, че уж цената трябваше да е същата, бяха включили вътре допълнително цена за разкрой (въпреки че чертежите ми бяха перфектни), цената на кантирането беше завишена и в крайна сметка рязането и кантирането ми излязоха двойно по-скъпи. Затова сега, когато приятелката ми реши да ми се довери и да остави в мои ръце направата на кухненските мебели, съм пред трудният избор на фирма която коректно и качествено да реже, кантира и т.н.
Понеже мисля да ползвам плостости на EGGER (техните цветове харесахме от обикалянето по мебелните магазини), няма да стане с ТРАЯНА 91, Практикер и Mr. Brikolge, понеже те режат само плоскости закупени при тях. Бяха ме насочили към една фирма в кв. Красна поляна, но цените им там не ми харесаха. Така че ми се иска, форумците тук да споделят информацията си за фирми, които продават плоскости, режат и кантират, на какви цени са услугите им, как ги формират (едни на детайл, други на метър срез) и какви плоскости продават. И колко са коректни! Хайде да си създадеме една база от данни за такива услуги. Може да включиме вътре и други услеги, и адреси на магазини за обков. Току виж сме стимулирали и конкуренцията м/у фирмите :)

Например цените на Траяна-91 са:
рязане - 60 ст./детайл
кантиране PVC 2мм. - 1 лв./лин.м.
(и това ме устройва, ама нямат EGGER...)
плоскости - Турски (забравих фирмата) и на Кроношпан
бавно изпълняват поръчките за рязане и кантиране - поне 1 седмица се бавят
Последна промяна от entusiast на вт окт 10, 2006 12:23 pm, променено общо 1 път.
masteradmin - майстор
Ами какво е една седмица тези мебели са за години напред. Аз лично си кантирам плоскостите сам. А ми ги режат приятели в една фирма.
Наистина не съветвам никои да си ги крои сам особено ако са по дълги от 1,5 м.
8180 - майстор
Не съм им ползвал услугите, но виж тази работилница. Малко по-настрани са - може да ти харесат:
Карта
entusiast - специалист
8180 написа:
Не съм им ползвал услугите, но виж тази работилница. Малко по-настрани са - може да ти харесат:
Карта
на мен ми се отваря само главната страница на БГ Мапс ...
null - специалист
masteradmin написа:
Аз лично си кантирам плоскостите сам.
Качи малко инструкции със снимки за кантирането.
entusiast - специалист
masteradmin написа:
Аз лично си кантирам плоскостите сам. А ми ги режат приятели в една фирма.
Ето за такива фирми иде реч - тези хора нямат ли интерес от нови клиенти (освен ако не се претрупани от работа де)? Ами питай ги на какви цени биха работили с клиенти, да пуснат тук информация и като му топрябва на някой да не ходи до Бриколаж или пректикер, а да иде при тях.
Колкото до кантирането - аз знаех, че тънките кантове се лепели с ютия, обаче не знам какви кантове ми бяха пробутали, ама освен че се разтопяваха от ютията, друго не се получаваше :? Добре че имах да кантирам само 2-3 метра (чекмеджетата на шкафа), та ги налепих с хелметекс. А как лепиш и най-вече изрязваш 2мм. кантове без машина - идея си нямам...
Тани - модератор
Приятел, само не ми казвай , че се опитваш да лепиш PVC кантове с ютия? :-D
masteradmin - майстор
защо ? с ютия и пила стават като фабрични ето 2 филмчета набързо заформих на тях съм аз :)

лепене на канта

изравняване и шлаифане
8180 - майстор
entusiast написа:
на мен ми се отваря само главната страница на БГ Мапс ...
Извинявай, приятелю.
Уж го пробвах. Чукни София, Каменоделска 8.
Cyberloner - специалист
аз пък фурнировам всичко

наистина по кантовете е повече играчката ама не ми пречи свободни съботи и недели имам :)

Тема "Къде режат, кантират и т.н. услуги?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: