Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
ronkis - помощник
Здравейте!Имам следния въпрос-бих искала да си монтирам/направя балетна станка в дома си!Бихте ли ме посъветвали как да стане това-така,че да е устойчива.Като ученичка баща ми направи такава за мен,но не беше стабилна!От опит знам,е трябва да е от дърво-не от метал!Ще чакам вашите съвети!
velsi - Почетен майстор
Не е лошо да покажеш снимка на това, което искаш. Нали се сещаш, че ние може да сме вичко друго, но не и балетисти. :-D
ronkis - помощник
Да,така е!Сега ще потърся в интернет нещо!
ronkis - помощник
Ето 1-ви вариант-добре е да е преносима т.е. да не е закована за стената.Но пък от страна на стабилността й незнам как стоят нещата! При тази не е нужно да е на 2 нива височина.

Прикачен файл

станка.jpg
станка.jpg (27.37 KиБ) Видяна 9209 пъти
Последна промяна от ronkis на ср авг 05, 2009 5:28 pm, променено общо 1 път.
ronkis - помощник
2-ри вариант

Прикачен файл

станка2.jpg
станка2.jpg (23.99 KиБ) Видяна 9205 пъти
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Имаш ли някъв достъп до материали, до работилници, стари заводски складове...?
по принцип няма проблем да се направи, но дали ти ще намериш материалите, дали ще се справиш с монтажа?
Кажи колко дълга можеш да я имаш и каква е стената.
И колко си висока.
С риск да те разочаровам, ще донадя, че в домашни условия същото става и на облегалката на стол.
ronkis - помощник
Ще помоля някой познат да ми я монтира-само ми трябва да знам като материал какво ще е нужно.На стол не става да се тренира-нисък е и няма пространственост за движение напред.Занимавам се професионално с класически балет,за това толкова искам станка в дома си.Висока съм 171см.,станката трябва да е на височина не по малко от 110см. и не повече от 115см.Дължината й ще е достатъчно да е 200см.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
На 110. Правих я от стар парапет. Сещаш ли се, по някои учреждения и училища още има такива дървени первази върху стълбищните парапети. Захващането е най-лесното. Трудното е да намериш материал за пръчката.
masterval - майстор
Едно време имаше хиляди знамена (Елате, хиляди младежи...) изработени от стругован бук - да си намериш две такива в някой стар "Дом на "културата"...
Ако не - в ателиетата за продажда на корнизи имат такива подобия, като профилът е кръгъл, с диаметър около 50 мм.
Също не е зле да има откъде да разглобиш един гимнастически уред "успоредка" или "паралелка" по-старому, хем имат вграден стоманен прът...
Ако сериозно ще се занимаваш, си трябва огледало - имам едно такова около 100х150 см или повече, не помня.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
От успоредка е супер (5см е малко), Обаче повечето са сцепени... Но си е идея, да се поразпита в спортна зала, училище, от се купуват...
Що не питаш в училището или в операта?

Тема "Балетна станка-как да си направя?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: