Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
iv - помощник
Здравейте! Отдавна не съм се включвала, но се надявам на мнения, които ще помогнат за правилно решение. Искам да разбера как става лепенето на дюшеме. Прави ли се фина замазка? Какво лепило се препоръчва? За предпочитане е, надявам се, пред закованото дюшеме. Ще съм благодарна, ако някой има опит да сподели!
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
iv написа:
Здравейте! Отдавна не съм се включвала, но се надявам на мнения, които ще помогнат за правилно решение. Искам да разбера как става лепенето на дюшеме. Прави ли се фина замазка? Какво лепило се препоръчва? За предпочитане е, надявам се, пред закованото дюшеме. Ще съм благодарна, ако някой има опит да сподели!
Защо да е за предпочитане пред закованото и защо се надяваш?
Относно равната замазка - каквото и да лепиш, ако не е равна основата хем ще отоде много лепило докато попълва падините, хем горният материал няма да ляга плъто върху долния. Въпрос на избор.
iv - помощник
Не искам да се вдига повече нивото, мисля, че и няма да скърца, ако е лепено.
lenko71 - специалист
За пръв път чувам да се лепи дюшеме :?
naskov - майстор
lenko71 написа:
За пръв път чувам да се лепи дюшеме :?
Лепило (ц200) се слага само м/у мъжкото и женското, но то не е достатъчно и затова си трябват кадрони върху които да се закове или завинти дъката
HX_Vextor - специалист
лепил съм дъбов паркет с полеуретаново лепило , но и аз за пръв път 4увам за лепене на душаме .. :? Правил съм ,но го ковахме за греди :wink:
sek.1 - специалист
Скърцането на душемето се получава от това че към момента на коването дъските просто не са хубаво исъхнали и с течението на времето доисъхват и се "олхабват" една спрямо друга. При това положение не помага никъкво лепене.
nasco2 - специалист
Дюшамето не се лепи по простата причина, че дъските са много дълги и обикновенно са изметнали, при евентуално лепене с някакви стяги ще трябва да ти отнеме като време, дъска на ден. Скоро гледах в Баумакс някакво дюшаме което ми се стори правичко но беше 18мм дебело.

Тема "Лепене на дюшаме" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: