Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
Не сьм много сигурна, че темата е за този форум, но не знаех кьде точно да я пусна :?
Питането ми е следното: Живеем в кьща и цялото входно стьлбище /3 етажа/ и 2 тераси /едната 30 кв.м., другата 10 кв.м./ са облепени с такьв камьк. След полагането му, не е допьлнително обработван и специално стьлбите са много захабени. Някой знае ли начин за почистване с препарати или трябва да наема фирма за професионално почистване? И дали след като го оправим има вьзможност за лакиране или нещо подобно, за да не поема мрьсотията, която нанасяме?
Ще сьм много благодарна за всички сьвети :)
negramoten - специалист
Има едни препарати на кнауф. В Практикер ги има, но не винаги са заредени всички видове. По описанията можеш да намериш точно кой ти трябва. Разрежда се с вода и се мие. Аз съм ползвал такъв за почистване от строителни разтвори и ми надмина очакванията. Няма мирис, но трябва с ръкавици да се работи, защото все пак си е химикал някакъв.
HX_Vextor - специалист
На улица гоце дел4ев има магазин за химия ... Пише препарати за полиране на мрамор ,гранит ала бала... Влизаш вътре и си купуваш киселина на БЕЛИНЦОНИ за по4истване на варовик . Пробвай я накъде и кажи къде ще 4ерпиш кафе за съвета :lol: :lol: :lol:
laki1968 - специалист
не знам от тия химии дали няма да стане на петна........шлаифането му е майката,ама може и с препарат да стане
Благодаря за идеите :) Ще се опитам да намеря магазина на бул Гоце Делчев, много ми е близо. HX_Vextor в коя част се намира? Само да успея да изчистя, ще черпя :wink:
negramoten ще се вьзползвам от твоето предложение, ако пьрвият вариант не подейства :thumbs:
laki1968 целта ми е да спестя пари, тьй като сьм по майчинство и в момента не мога да наема фирма. Ако не успея сама да се справя, ще отложим за по-нататьк :wink:
А нещо, което не разбрах - след почистването с какво да третирам камька, за да не поема мрьсно и мокро, че идва зима и кал...
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Полираните камици не поемат мръсотия. С киселина тотално ще нарушиш каквото е останало от предпазващата повърхностна обработка.
Камъкът просто не ебил поддържан. Ще си направиш по-голям проблем с тези неспециализирани препарати.
По-добре изчакай до възможност за ново полиране и съответната специална поддръжка в последствие.
LazarGanev - "Велик майстор"
По-добре питай и emil_vr, че може да не е прочел темата. На него и гащите му са пълни с такъв камък. :-D

Тема "Почистване на настилка от врачански варовик" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: