• 1
  • 2
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
jorjo - напреднал
Здравейте, приемам всякакви идеи за шапки на комини, трябва ми предложение за красиво и елегантно покривче за комина на камината на моята вила. Ще ви бъда много благодарен.
alekghe - специалист
jorjo написа:
Здравейте, приемам всякакви идеи за шапки на комини, трябва ми предложение за красиво и елегантно покривче за комина на камината на моята вила. Ще ви бъда много благодарен.
виж това не е сложна работа просто трябва да решиш какво искаш.ако вилата ти е по - ъгловата значи и шапката трябва да е с такава някаква форма,ако е с повече арки и дъги тогава и шапката е такава.а иначе направата е много проста .взимаш едно парче шперплат или друга плоскост за основа,правиш с дървен кофраж пълнежа вътре външният ринг и след това армираш и започваш да полагаш бетона в полученият калъп.чакаш да изсъхне и монтираш.за монтажа може да си отлееш бетонови крачета с някаква форма.слепваш детаилите с подходящо лепило и готово.успех!
extim69 - специалист
можели някоя снимка на готова шапка,вече направена и монтирана
и аз съм малко на тая тема

основата я имам,остана да го замажа и да измисля нещто за отгоре
Последна промяна от extim69 на нед май 09, 2010 7:39 pm, променено общо 3 пъти.
Стефан - майстор
_ _ ._ , _ _ ._ , _..
Последна промяна от Стефан на нед ное 08, 2009 5:35 pm, променено общо 1 път.
romanpm - майстор
Видях шапка подобна на маса за хранене т. е. четири колчета в ъглите върху които стои бетонна плоскост , примерно 5 см :)
extim69 - специалист
след като съединих двата коминни отвора и повдигнах височината на комина ,днес запалих печката гори няма проблем ,НО забеляазвам че духа от единия отвор другия е студен ,чист е не е запушен ,можели да не съм уцелил средата с розетката и това да е проблема ,много малко е в дясно ,или някакво течение да прави нещто като тапа на единия отвор
ако някои е правил такова саединяване ако може да даде съвет щте съм благодарен
crez - майстор
jorjo написа:
Eто тук сме го коментирали вече този въпрос:
http://www.napravisam.bg/forum/viewtopi ... ef5c09b0af Тук по подробно:
http://www.proton-ms.com/index.php?opti ... &Itemid=62
niki_sap - специалист
Братовчет ми си направи много интересни шапка по следния начин - чрматурно желязо, рабица като тази за кокошарниците и гипс или дали не беше циметен разтовр - от там нататък въображение с електрожена.
sim - специалист
Ако успееш да прикачиш и някаква лампичка под керемидите.Тези са пластмасови-другите тежат.

Прикачен файл

IMGP1043_изм-е размера.JPG
IMGP1043_изм-е размера.JPG (119.49 KиБ) Видяна 26727 пъти
sim - специалист
Тук май се вижда по-добре

Прикачен файл

IMGP0951_изм-е размера.jpg
IMGP0951_изм-е размера.jpg (66.65 KиБ) Видяна 26724 пъти
  • 1
  • 2

Тема "идеи за шапки на комин" | Включи се в дискусията:

Сподели форума: