• 1
  • 2
Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
Може ли да дадете съвет от какво да я направя? И някакви разяснения по размери и със какво точно да я закрепя? То се разбира че представя си нямам, но ако някой ми обясни ще съм благодарна! http://images.mbenkovska.multiply.com/i ... =112112568
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Откъде взе картинката?
shadowman - майстор
Размерите ги определяте вие, инак от ПДЧ бих го направил без проблем (правих в една детска градина една подобна къщичка).
Не помня от къде съм взела картинката. Имам я доста от одавна.
shadowman колко би струвало направата на такава къщичка с височина горе долу 1м/1,20м. Въпреки че идеята ми е да си уплатня времето ако ще мога разбирасе сама да я направя. Нямам идея просто как да закрепя плоскостите една към друга.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Разгледай си кухненския шкаф. По същия начин се закрепва.
А На картинкста си има и обяснения и размери. Но нечетливи. Намери си първоизточника.
Едно време жените кротко си плетяха дантели
bullet - специалист
Ами те руснаците са си написали - залепване с лепило на местата на сглобките и притискане със стяги за дърво, след което с укрепване с винтове.
bisplus - специалист
С винтове ще стане доста грозно но пък е най-лесния вариант.
torbalan - Дървен философ
единия вариант за закрепване е с шведски сглобки, но трябва шаблон и търпеливост за да стане красиво...
втори вариант е с дървени дюбели и лепило, а за стягане вместо стеги може и с по-дълги винтове за дърво...

сигурно има и трети и пети варианти ;)
bisplus - специалист
За човек който не се е занимавал до сега ще е най-лесно с ъглови планки, само страниците за дъното с винтове тъй като там няма да се виждат. лично аз бих го изпълнил с мини фиксове.
  • 1
  • 2

Тема "Дайте идея за тази къщичка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: